Red Velvet Cake
Autor receptu: cookeatlove
Klasický americký koláč ktorý si postupne nachádza cestu aj k nám. Red velvet cake.
Napriek tomu že je považovaný za typický a tradičný pre juh Spojených Štátov, a je pre
neho charakteristická nezameniteľná jemnosť a vláčnosť, neexistuje žiadny jediný a
originálny recept a zároveň všetci majú svoj jediný a pravý.
Ak máte chuť na americkú klasiku, najjemnejší koláč aký som kedy jedla, tak smelo do
toho!
12 porcií |
120 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Múku, sódu, prášok do pečiva, soľ a kakao dobre premiešajte. Rozdeľte vanilkový lusk na polovicu, vyškrabte semienka. Olej dobre vymiešaje s cukrom, pridajte vajíčka, cmar, vanilku a ak chcete, v tejto chvíli pridajte aj červené potravinárske farbivo. Pridajte kávu a ocot.
- Zmiešajte suché ingrediencie s mokrými, suché postupne vsypávajte do mokrých a miešajte kým nebudú v ceste žiadne hrudky.
Rozdeľte cesto na štvrtiny, každú vylejte do vymazanej a múku vymazanej tortovej formy a pečte asi 15 minút na 180°C – samozrejme záleží od vašej trúby. Hlavne nech sa cesto nelepí na špajdľu. Nechajte vychladnúť.
- Na krém si zohrejte tri štvrtiny mlieka, jednu štvrtinu dôkladne vymiešajte s cukrom, múkou, vajíčkom a semienkami z vanilkového lusku. Keď sa mlieko začne variť, pridajte zvyšok mlieka s cukrom, múkou, vajíčkami a vanilkou. Miešajte nad plameňom do zhustnutia. Po uvarení pridajte kúsok masla.
Keď puding trochu vychladne, opatrne primiešajte mascarpone, tak aby zbytočne nezredlo.
- Cesto potrite krémom, preložte cestom, potrite krémom a poskladajte koláč. Ak sa vám cesto podarilo, kľudne si spravte takzvaný naked cake – bez krémom potretých alebo ozdobených bokov. Ja som ich natrela krémom, a obložila čokoládovými ozdobami.
Na vrch koláča poukladajte černice. Tie slúžia nielen ako ozdoba, ich kyslá chuť sa krásne dopĺňa s vanilkovým krémom a hutnou kakaovou chuťou cesta.
Enjoy!
- Pre viac čerstvých domácich receptov každý týždeň kliknite na:
http://cookeatlove.eu/