Rebierko z muflóna na zbojnícky spôsob

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z chrbta muflóna odsekneme chrbtovú kosť a čiastočne aj rebrové kosti, mäso očistíme, odblaníme, umyjeme a osušíme. Z upraveného chrbta nasekáme kotlety, okoreníme ich a potrieme cesnakom rozotretým s časťou soli. Na masti dozlata opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a zastrekneme ju vývarom. Do základu vložíme rebierka a pod pokrievkou ich dusíme.
  2. Počas dusenia podľa potreby dolievame vývarom. Keď sú rebierka skoro hotové, pokryjeme ich na plátky nakrájanými očistenými zemiakmi, osolíme, posypeme rascou, zalejeme zvyškom vývaru a pod pokrievkou dusíme domäkka.
  3. Vhodnou prílohou sú zeleninové šaláty.