Rebarborový koláč so snehovou čiapočkou

vikinkavikinka - bez fotkyvikinkavikinka, 25. februára 2016
18
porcií
55 minút
príprava

Suroviny

cesto:
200 g zmäknuté
200 g
1 bal.
250 g
3 kopcovité ČL
4 ks
 štipka
 na vymastenei plechu
 na vysypanie plechu
Plnka:
1 kg
5 PL
Snehová čiapočka:
5 ks
 štipka
250 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Zmäknuté maslo vyšľaháme pri nízkych otáčkach s práškovým a vanilínovým cukrom. Múku zmiešame v miske s kypriacim práškom a ručne po častiach primiešavame k vyšľahanému maslu. 4 bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh a polovicu snehu zľahka vmiešame do cesta. Za stáleho šľahania pridávame po jednom žĺtky, až kým nevznikne hladké cesto. Na záver zľahka primiešame aj druhú polovicu snehu z bielkov. Cesto rozotrieme dohladka na menší plech vymastený maslom a vysypaný múkou. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180°C asi 20 minút.

  2. 2

    Plnka: Rebarboru ošúpeme a nakrájame na asi 1cm kúsky. Preložíme do misy, pridáme 5 lyžíc kryštálového cukru, premiešame a necháme chvíľu odstáť, aby z nej cukor vytiahol trpkosť a kyslosť.

  3. 3

    Snehová čiapočka: Z 5 bielkov a štipky soli vyšľaháme mixérom sneh do polotuha. Potom za stáleho šľahania pridávame po lyžiciach kryštálový cukor a vyšľaháme tuhý sneh.

  4. 4

    Rebarborový koláč: Cesto po 20 minútach pečenia vyberieme z rúry. Rovnomerne naň navrstvíme rebarboru a na vrch sneh z bielkov. Koláč dáme ešte asi na 20 minút do rúry zapiecť, kým nie je sneh zlatistý.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia