Rebarborový koláč so snehom (fotorecept)

Rebarborový koláč so snehom (fotorecept)
Foto: egreska
egreskaEgreska, recept pridal: 16. mája 2010 19:48Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Očistenu a nakrajanu rebarboru dame do hrnca ,podlejeme malinko vodou( stačí 1/2 dcl) aby nam neprihorela.Ked začne vriet ,pustí vela vody,vodu zlejeme kolko sa da.Vmiešame cukor podla chuti ale možno vam bude 200g cukru aj malo..Ked sa cukor rozpustí pridame škrob rozmiešany vo vode a varime na miernom ohni kym to trošku nezhustne.Rebarboru dlho nevarte ,je dobre ked su tam kusky.Odstavíme na bok.

2

Pripravíme si cesto,možete ho urobit v mixeri s nožmi alebo ručne vymiesit.Plech si vymažeme a vysypeme struhankou a cesto poroztlačame rukami aj na boky.
Rebarborový koláč so snehom (fotorecept) - obrázok 2

3

Rebarboru vylejeme na cesto(nemusí byt vychladnuta) a dame piect do rury na 180 st asi 35-40 minut.
Rebarborový koláč so snehom (fotorecept) - obrázok 3

4

Pred koncom vyšlahame sneh s cukrom a navrstvíme na kolač,dopečieme kym sneh nie je hnedý.Kolač musí uplne vychladnut a stuhnut ,najlepšie v chladničke.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marlen, 16. mája 2010 o 20:53
    skvelé aj s ríbezľami,malinami, alebo hroznom, vtedy netreba ovocie vopred variť.


  • babav, 16. mája 2010 o 21:16
    Pekny , iste aj chutny ako vsetky kolaciky z rebarbory.Myslim si,ze by sa dal upiect aj so surovou rebarborou(?!)


  • alexdidi, 16. mája 2010 o 21:23
    veľmi sa mi páči recept tak ako je...ukladám do KK a určite vyskúšam, len čo dostanem rebarboru, lebo ani na trhu som ešte nakúpila...rebarboru totiž milujem...


  • cistinka, 16. mája 2010 o 21:30
    vidím, že budem musieť navštíviť susedovu záhradu, ja rebarboru nemám :-)


  • evas13, 17. mája 2010 o 09:31
    Egreška, koláčik vyzerá "prudko jedlý" povedala by som fantastický. Ukladám si do KK


  • stefani11, 17. mája 2010 o 10:52
    Vyskúšala so ten s tvarohom a rebarborou.Bol veľmi dobrý,ale tento ma láka tiež myslím,že vyskúšam tiež.Rebarbory mám dosť,keby bola "cistinka" bližšie,alebo aj hociktorá iná,tak by som Vám s radosťou rebarboru dala.Teraz keď stále prší tak rastie ako divá.


  • klaura, 17. mája 2010 o 15:13
    vyzerá dobre, skúsim, zo snehom robím jablkový, ale zmena nezaškodí ... :)


  • sovka62, 17. mája 2010 o 16:59
    Vyskúšam, ale až o týždeň: Manžel bol v sobotu na chalupe, ale rebarboru zabudol priniesť. A tiež jej tam máme na rozdávanie, už ju treba strážiť, chová sa nezodpovedne a snaží sa vytlačiť okolitú vegetáciu.


  • babidka, 17. mája 2010 o 17:34
    urcite ten kolacik upeciem , rebarbory mam vela a teraz je najlepsia . Viem si ju aj namrazit na zimu ale kolacik z cerstvej rebarbory je lahodka .


  • martina34, 18. mája 2010 o 19:48
    Tento robievam, je super, už aby mi narástla rebarbora :-)


  • alexdidi, 22. mája 2010 o 08:31
    robila som včera tvoj koláčik a je naozaj výborný...cukru do rebarbory som dala viac, ale i tak je taký kyslavý, osviežujúci...ďakujem za recept....


  • egreska, 22. mája 2010 o 16:14
    @alexdidi teším sa že vam chutil..


  • 3sandra3, 29. júla 2011 o 21:02
    to cesto je piškótové alebo iné?


  • egreska, 30. júla 2011 o 08:17
    @sandra cesto nie je piškotové


  • 3sandra3, 30. júla 2011 o 08:35
    lebo je krásne to cesto, vysoké,,, to ja by som ho asi roztlačila na placku, skúsim, ale určite bude nízke


  • 3sandra3, 31. júla 2011 o 14:33
    tak vyskúšam


  • mamatata2, 15. mája 2012 o 07:47
    @egreska , dostali sme rebarboru, tak som upiekla tento koláč, bol výborný, ďakujeme za super recept.


  • 0veronika0, 25. mája 2013 o 15:04
    vyborny


  • elisticka, 29. mája 2013 o 09:29
    vyzera vynikajuco :-) ukladam a ked kupim rebarboru upeciem ...


  • jjanosik, 29. júla 2013 o 00:53
    Skusil som sa pridrzat receptu, len toho cukru som pridal viac. Aj do snehu som cukru pridal viac, lebo nie a nie sa mi spravit tuhy sneh. Kolacik je velmi chutny a zmizol prv nez poriadne vychladol. Dakujem za recept


  • jankaviz, 1. februára 2014 o 17:50
    Dnes som koláč robila zo zmrazenej rebarbory... a je úžasný :-)
    Ďakujem za úžasný recept. Určite ho budem piecť často.


  • jankaviz, 1. februára 2014 o 17:50
    Dnes som koláč robila zo zmrazenej rebarbory... a je úžasný :-)
    Ďakujem za úžasný recept. Určite ho budem piecť často.


  • valeria21, 7. marca 2014 o 13:14
    Ja tiez peciem tento zo snehom a je fantasticky.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Tlučková vám dá posledný diktát. Na konci vás čaká prekvapenie
- Inzercia -
Naposledy v tomto roku sa môžete vrátiť do virtuálnej triedy, ktorej vládne Zuzana Tlučková. Prísna pedagogička aj v posledných predvianočných dňoch rozčúlená opravuje diktáty.

Čo sme jedli pre 25 rokmi
Pred nedávnom sme si pripomenuli 25. výročie Nežnej revolúcie. Tá priviala zmenu nielen do politiky, ale do každého aspektu nášho života, gastronómiu nevynímajúc.

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist