Rebarborový koláč s tvarohom fotorecept

pacik - fotkapacik, 1. júna 2011
Rebarborový koláč s tvarohom (fotorecept)
Foto: pacik

Recept som našla na internete a keďže teraz je rebarbora v kurze, skúsila som upiecť a ponúkam ďalej. Je naozaj dobrý. Fotografia je nič Zobraziť celý popisRecept som našla na internete a keďže teraz je rebarbora v kurze, skúsila som upiecť a ponúkam ďalej. Je naozaj dobrý. Fotografia je nič moc, ale fotila som to ráno pred piatou, mala som obavu, že po príchode z práce už nebude čo fotiť.

35 - 40 minút
na 160 - 180 °C

Suroviny

125 g alebo rastlinný tuk
20 g
250 g
3 - 4 lyžice
600 - 700 g olúpaná- nakrájaná na malé kocky
2 ks
 trošku do cesta
Náplň:
1 ks väčšie
2 ks
2-3 lyžice
väčšia hrsť
 ak chceme
300 g




Postup

  1. 1

    Z múky, zmäknutého masla, trošku soli, cukru a vody vypracovať cesto do konzistencie plasteliny. Zabaliť do potravinovej fólie a nechať oddychovať v chladničke.

    Rebarborový koláč s tvarohom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ si očistíme a nakrájame rebarboru na drobné kúsky.

    Rebarborový koláč s tvarohom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Oddychnuté cesto rozvaľkáme na asi 3 mm hrúbky tak, aby nám vznikol cca 3 cm okraj. Ja som ho rozvaľkala na potravinovej fólii a s ňou som ho preniesla do formy, prevrátila som ho fóliou navrch, pritlačila do formy a fóliu stiahla. Cesto na dne som popichala. Dobré je použiť formu na tortu.

    Rebarborový koláč s tvarohom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na cesto navrstvíme rebarboru a posypeme škoricovým cukrom. Ja som pridala ešte 1 lyžicu jemného kryštálového cukru.

    Rebarborový koláč s tvarohom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vymiešame tvaroh, vanilkový cukor, vajce a mlieko. Ja som použila 1 tvaroh (250 g) hrudkový a 1 (250 g) jemný odtučnený, 300 g sa mi zdalo na formu málo. Pridala som aj 1 lyžicu cukru. Vajíčka som dala 2 menšie. Zmes nalejeme na rebarboru a posypeme hrozienkami.

    Rebarborový koláč s tvarohom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme na 180°C asi 40 min., na horkovzduchu 160°C 30 - 35 min. Podľa vlastných skúsenosti s rúrou. Upečené necháme vychladnúť a stuhnúť (čo je dosť ťažké). Až ho budem piecť nabudúce, možno vyskúšam najskôr cesto dať trošku zapiecť a potom pridať rebarboru a náplň a dopiecť.

    Rebarborový koláč s tvarohom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

3sandra3
pekný koláčik,, bohato tvarohový.... ale nemyslím si, že 300 g tvarohu by bolo málo... forma nie je až taká veľká.... ukladám si do kk
marcy
odporúčam kombinovať rebarboru s jahodami,aj džemy :-)....je neskoro,ale dala by som si ten Tvoj
dogagador
tu je rebarbora neuveritelne draha z nepochopitelnych dovodov, ale som uz tak nazhavena na nieco s nou, ze najblizsi nakup je rebarbora a ide sa na to!
jogal
Zaujímavé použitie rebarbory. Zatiaľ som jedla le štrúdľu a bublaninu. Ukladám a ďakujem
pacik
Vďaka za komentáre, @dogagador , hneď by som ti z tej mojej poslala, veď to rastie ako burina, @marcy vyskúšam aj s pridaním jahôd, ale ešte musím chvíľu počkať, kým dozrejú
pacik
@3sandra3 dúfam, že budeš spokojná, ani som netušila, ako dobre chutí rebarbora s tvarohom
jerica
@pacik aké krásne prostredie máš , ráno na čistinku výhľad , (keď nie tak ma oprav) poznám ten pocit keď je všetko zelené a pohľad z okna hladí oko aj dušu. Receptík si ukladám páči sa mi rebarbora je zaujímavá svojou citrónovou chuťou , mne to príde medzi citrónom a zázvorom , možno sa mýlim , rebarboru mám veľmi rada na rôzne spôsoby.
pacik
@jerica , ten výhľad je do záhrady, ktorá je jednou z mojich lások, len musím ešte chvíľu čakať, až si ju, dúfam, budem užívať celé dni, nielen cez víkendy
kata50
Rebarboru používam a tento recept vyskúšam. Je určite výborný :-))
ynka
Akurat sa pokusam urobit kolacik, ktory je na obrazku naozaj krasny a vyzera velmi chutne ,) mam ale velke namietky ako je ten recept (POSTUP) napisany... Ingrediencie vobec nesedia a menenie receptu pocas pripravy tak to som este naozaj nevidela :-DDDD najprv 300g potom by bolo lepsie dat 500g a co je uplna parada je asi ten koniec ked uz je vsetko pripravene a kolac ma ist do rury zmenit postup pecenia :-DD no a teraz ho idem teda dorobit ,)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia