Rebarborový koláč s pudingom

salinka - fotkasalinka, 26. mája 2015
Rebarborový koláč s pudingom
Foto: salinka

Chutný, osviežujúci koláč.

8
porcií
40 minút
príprava
40 minút
na 190 °C

Suroviny

250 g
70 g
1 ČL
100 g
1 ks
Plnka:
400 g olúpaná
800 ml
2 bal.
80 g
1 bal.




Postup

  1. 1

    Z pripravených surovín vypracujeme cesto, dáme na hodinu odpočinúť do chladničky. Medzitým si uvaríme puding a necháme ho vychladnúť. Rebarboru si ošúpeme a nakrájame na kúsky.

    Rebarborový koláč s pudingom - obrázok 1
  2. 2

    Odležané cesto vyvaľkáme a prenesieme do vymastenej a vysypanej koláčovej formy s priemerom 27 cm. Nasypeme nakrájanú rebarboru a zalejeme vanilkovým pudingom. Mne ešte ostala rebarbora, tak som ju elegantne rozhodila na puding. Koláč pečieme pri 190 stupňoch asi 40 minút. Nedočkavci jedli ešte horúci (lávový:-), ostatní vydržali, kým vychladol. Dobrú chuť.

    Rebarborový koláč s pudingom - obrázok 2

Diskusia k receptu

salinka
Ďakujem vám pekne. Rebarbora nám chutí, škoda, že ma krátky čas výskytu:-(
jozka2
Kolacik vyzera vyborny,len ta rebarbora urcite patri na predpecene cesto.Cesto je mastne preto sa musi predpiect ,inac pri styku s rebarborou sa rozmoci co je aj vidno na spodku kolacika,ze nie je prepecene.Neber to ako kritiku,ale ako dobru radu,prosim.
salinka
@jozka , dakujem za tvoj komentar. Neboj, ja nie som vztahovacna, tvoju radu si ukladam do pamate:-) Kolac som robila podla receptu a ako som uz spominala, doma ani necakali, pokym vychladne a konzumovali. Nikto nepatral. Ale budem na to mysliet:-)
salinka
@jozka , davas aj jablkove pite na predpecene cesto, alebo sa to tyka len rebarbory?
salinka
@radost , dakujem pekne za info, to som ani netusila, co vsetko sa skryva v tychto carovnych palickach:-) Vyskusamj zele a laka ma aj dzem. Pekny den a vela radosti;-)
1x radost
kukulienka71
Mne sa Salinkin nezdá neprepečený a čo pozerám iné recepty na rebarborové s maslovým cestom (napr. Egreskin), tiež nedávajú predpiecť. Jablkové pité som nikdy nepredpekala. Ťažko povedať, kedy je to potrebné:-)
salinka
@ masiar , @ kukulienka dakujem. V linku od @ radost je tiez maslove cesto s rebarborou bez zapecenia.
havino
Som sa potešila ked som Ťa u mna zazrela a Ty si už aj chutný a veľmi pekný koláč pridala.
salinka
@havinko , ďakujem za pochvalu. V poslednom čase som zanedbala Varešku, len som sem-tam nakukla (lebo veď návyková stránka:-), ale nepísala som komentáre. Musím to napraviť a troška viac sa tu motkať, lebo potom mi unikajú všelijaké skvosty.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia