Rebarborovo–tvarohové kocky

Mariana Kozelková a Jana Križanová
cukrárky hotela Alexandra v Púchove, 3. júna 2012
Rebarborovo–tvarohové kocky
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
600 g
250 g
200 g
2 ks
1/2 ks
250 ml
1 PL
Plnka:
500 g
2 ks
1 ks
10 g
150 g
 postrúhaná
500 g, ošúpaná
1 ks, na potretie




Postup

  1. 1

    Na doske vypracujeme cesto, rozdelíme ho na polovicu, každú z nich vyvaľkáme na veľkosť plechu. Jeden plát cesta uložíme na pomastený plech a rozotrieme naň plnku, ktorú sme vymiešali z jemného tvarohu, vanilkového a práškového cukru, dvoch žĺtkov, postrúhanej citrónovej kôry a snehu z dvoch bielkov.

  2. 2

    Ošúpanú rebarboru pokrájame na kúsky, posypeme cukrom a škoricou. Rozložíme ju na tvarohovú plnku, prikryjeme druhým plátom cesta a dlaňou pritlačíme. Povrch koláča potrieme žĺtkom, pečieme pri 180 oC.

Diskusia k receptu

slaavka
Prave ho mlsame. Skutocna dobrotka.
Ja som si cast rebarbory podusila na masle s cukrom a vznikla z toho priam omacka. Tak som ju zahustila a tak to dala do plnky.
Druhu polku som dala ako pise v recepte a je to super.
Manzel si na vrch zaziadal coko polevu a kedze sme mali len bielu cokoladu, tak som dala tu :) navrch som supla mandle a je to jeden sen! Uz aj povodny recept bol!
Dakujem!
hanach
ja mám vyšší cukor ale toto risknem. fantastický, len rebarborku v záhradke mám ešte malú ale do jesene dorastie /dúfam/ ukladám. KK
stankapu
Dámy, prosím vás, to mlieko v recepte na cesto skutočne má byť? V takom pomere k pevným hmotám sa z toho predsa nedá urobiť hnetacie cesto, ktoré by sa dalo vaľkať!
radost
@stankapu
po tvojom komente-som si všimla-a myslím si-že tam vôbec mlieko nemusí-je to maslové cesto-celý tuk-ak by,tak 2-3 polievkové lyžice mlieka,alebo kyslej smotany....podľa potreby...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia