Rebarborová štrúdľa s bazovým sirupom

Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 11. júna 2014
Rebarborová štrúdľa s bazovým sirupom
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Suroviny

150 g
1 ks
1 ČL
1 PL
100 ml
 štipka
600 g
160 g
4 ks




Postup

  1. 1

    Z múky, vajíčka, octu, masla a vody pripravíme hladké cesto. Necháme prikryté pol hodiny odpočívať. Na stôl prestrieme obrus a pomúčime ho. Cesto postupne naťahujeme prstami, kým nie je priehľadné.

  2. 2

    Na cesto poukladáme nakrájanú rebarboru, jablká a pocukríme. S pomocou obrusu zvinieme, preložíme na vymastený plech, potrieme mliekom alebo maslom a pečieme na 170°C približne 35 minút.

  3. 3

    Servírujeme s práškovým cukrom a bazovým sirupom.

Diskusia k receptu

terakota
Takže ťahaná štrúdľa. Pamätám ako chlapec som obskakoval okolo babky, keď piekla štrúdľu. Po vymišaní cesta, mlátila ho o dosku skoro pol hodiny, aby bolo jemné a vláčne a netrhalo sa. Potom nastúpilo to ťahanie na celom stole. A ako plnku sa používali rôzne náplne. Najradšej som mal makovú s višňami, alebo hrozienkami. Robili sa orechovo-jablkové, tvarohové, bižalmové. Rebarbora je tiež dobrý nápad. Gratulujem.
safran
nemôžem si pomôcť, prepáčte, toto mne nevyzerá na ručne ťahané cesto
steffik
súhlasím so safranom , ťahaná štrúdla vyzerá úplne úplne inak. Ale práve tento týždeň som sa dozvedela, že s touto náplňou je fantastická. Takže ma musí kopnúť múza a upečiem ju.Už je v KK. ďakujem
marienka44
@ Štefan Benďák , ja zvaknem tahanu strudlu robit z min. 300 g muky a pod ovocnu napln treba dat oprazenu struhanku, ktora stavu vypije. Vrch strudle je lepsie potriet olejom ako maslom, lebo neobsahuje vodu.
Ja som minuly tyzden robila kysnuty kolac s rebarborou a visnami, pridam sem foto, ak sa podarí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia