Ovocný koláč
Rebarborová galetka (fotorecept)
Autor receptu: imaginarium
Manžel mi doniesol rebarboru a že si prosí koláč :)
8 porcií |
35 minút na 200 °C |
Postup
- Z uvedených surovín vypracujeme cesto a zabalené ho dáme na hodinu do chladničky.
- Rebarboru si očistíme, odstránime listy a nakrájame na hranolčeky. Dáme ju do misy a zmiešame s citrónovou šťavou, kôrou, cukrom a škrobom.
- Cesto rozvaľkáme na pekný kruh hrubý asi 3 mm a pomocou valčeka prenesieme na plech.
- Na kruhu si naznačíme štvrtiny a poukladáme rebarboru do vzoru. Okraje necháme voľné.
- Okraje zahneme a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Môžeme posypať cukrom alebo mandľami. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov asi 35 minút dozlata.
- Tip: Keďže ide o dosť kyslý koláč, môžete ho podávať s kopčekom sladkej zmrzliny.