Ovocný koláč

Rebarborová galetka (fotorecept)

Autor receptu: imaginarium

Manžel mi doniesol rebarboru a že si prosí koláč :)

8
porcií
35 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených surovín vypracujeme cesto a zabalené ho dáme na hodinu do chladničky.
  2. Rebarboru si očistíme, odstránime listy a nakrájame na hranolčeky. Dáme ju do misy a zmiešame s citrónovou šťavou, kôrou, cukrom a škrobom.
  3. Cesto rozvaľkáme na pekný kruh hrubý asi 3 mm a pomocou valčeka prenesieme na plech.
  4. Na kruhu si naznačíme štvrtiny a poukladáme rebarboru do vzoru. Okraje necháme voľné.
  5. Okraje zahneme a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Môžeme posypať cukrom alebo mandľami. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov asi 35 minút dozlata.
  6. Tip: Keďže ide o dosť kyslý koláč, môžete ho podávať s kopčekom sladkej zmrzliny.