Ražný chlieb s hrozienkami

candel1 - fotkacandel1, 22. januára 2012
Ražný chlieb s hrozienkami
Foto: candel1

Ak máte radi experimentovanie s chuťami. napríklad: sladkoslané, ostrokyslé, horkosladké, tak ste rovnakí ako ja:) Patrím medzi pekárov začiatočníkov (experimetnátorov), ktorí sa neboja skúsiť Zobraziť celý popisAk máte radi experimentovanie s chuťami. napríklad: sladkoslané, ostrokyslé, horkosladké, tak ste rovnakí ako ja:) Patrím medzi pekárov začiatočníkov (experimetnátorov), ktorí sa neboja skúsiť (pokaziť) všetko, pretože v našej rodine máme všetci oceľové žalúdky a zjeme skoro všetko:)

15
porcií
120 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

665 g
400 ml
2,5 PL
1 PL
1,5 PL
1 PL
21 g
1 PL
3 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si cesto, ja ho robím v pekárničke, takže ideme v poradí: voda, olej, ocot, múka, cukor, soľ, droždie. Kto chce, môže podľa chuti pridať rascu, ja osobne som nepridal a bol dobrý:)

  2. 2

    pekáreň nastavíme na veľkosť 1200g a farbu tmavú. Zapneme a môžme sa vytešovať z pohľadu ako sa nám cesto pekne mieša :)

  3. 3

    približne 5 min pred posledným miešaním cesta, pridáme slnečnicu a hrozienka (ide o to, aby vám ich lopatky pekárničky nerozdrvili na prach)

Diskusia k receptu

cica2
@candel1 vitaj! Spravil si velmi pekný chcebík, tiež rada využívam pekárničku :-)
candel1
vďaka, od Vianoc som sa začal zaujímať viac o prípravu chlebíka, lebo sme rodina, chlebožrútov :) a pečiem takmer denne a skúšam a skúšam a skúšam:) určite popridávam ďalšie experimenty, aj tie menej vydarené :)
irenaw
zaujímavé, robievam škoricovo-hrozienkový ale s ražnou múkou nie, vyskúšam. a teším sa na ďalšie experimenty, lebo aj ja som chlebománii prepadla a experimentovanie ma veľmi baví :)
nadia56
@Candel1 , pekny recept, myslim, ze vela varechacok oslovi, k rannej kavicke hrozienkovy chlebik ako stvoreny, takyto chlebik je velmi chutny, robievam ho aj ja, obcas nahradim hrozienka susenymi brusnicami, marhulami, figami, datlami, podla toho, co mam doma po ruke :-)
lola6
Včera som jedla synov experimentálny chlebík s mandľami a rôznymi semienkami. Bol super. Robí aj s olivami a sušenými paradajkami. Pekárničky rozvili talent Slovákov




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia