Raw rizotto s dubákmi

natt - fotkanatt, 21. septembra 2013
Raw rizotto s dubákmi
Foto: natt

živá strava je pre mňa obrovskou zábavou, rada trávim čas v kuchyni a experimentujem. Ani neviem ako som sa dostala po myšlienko spraviť rizotto, Zobraziť celý popisživá strava je pre mňa obrovskou zábavou, rada trávim čas v kuchyni a experimentujem. Ani neviem ako som sa dostala po myšlienko spraviť rizotto, kedže som ho od malička moc v obľube nemala. Ale toto? To som si vážne zamilovala! Och, zase mi slinky tečú :)

Suroviny

 (hladajte žlto-zelenej farby, takáto pohánka vám vyklíči)




Postup

  1. 1

    Pohánku namočíme (min. 3 hod. , poprípade necháme vyklíčiť). Tak isto namočíme aj dubáky, a judášovo ucho.

  2. 2

    Potom pohánku zmiešame s kukuricou, hráškom, nakrájanými cherry paradajkami, hríbmi a nastrúhanou mrkvou.

  3. 3

    Prídáme pažítku, petržleň, bazalku, trošku sušeného cesnaku, tebi droždia ( dodá takú syrovú chuť), korenia a soli.

  4. 4

    Všetko poriadne premiešame s olivovým olejom a necháme chvíľku (10-20 min.) odležať aby sa nám krásne prepojili chute a rizotto sa rozvoňalo dubákmi. Dobrú chuť!

  5. 5

    Viac foto na http://humanbrute.blogspot.sk/2013/08/raw-rizotto-s-dubakmi.html

Diskusia k receptu

natt
@afataga tak ich môžete spraviť na pare :) Ja dubáky jedávam surové pravidelne, a zatial žijem :) Ale niekomu by to zase mohlo byť ťažké na žalúdok, najlepšie si každý rozumie sám :)
afataga
ja mam dobry zaludok, ale citala som, ze jedine huby, ktore sa mozu konzumovat surove su zampiony, skus si nieco pohladat na nete o tom, aby si si neprivodila viac skody ako osohu
natt
@afataga vo všeobecnosti by sa huby mali tepelne upraviť pred podávaním. Takých článkov mám už načítaných.. Ale nejde o žiadne jedovaté látky, skôr o tú ťažobu na žalúdku ktorá môže spôsobiť mnoho problémov či podráždení. Mne však surové chutia viac a tak ich tak konzumujem už od mala :) Ak sa to nepreženie, tak by to nikoho nemalo zabiť :)
angast
ja by som tie dubaky tiez namocil udusil alebo trocha presmazil pripadne by som suhlasil so zampionmi alebo s vybornym rydzikom surovickovym.
honeydew
Dakujem za vynikajuci recept! Konecne chutne pripravene surove huby. Tiez ich mam rada surove a od malicka a este som nemala ziadne problemy a to mam cez 40 ;) . Tymto sposobom ziskaju chut ako ked su zavarane na sladkokyslo. Treba vyskusat... este raz dakujem :)
nelajsia
supeeer, fandím veľmi veľmi, tiež mám rada raw receptíky a brľam sa na nete denne a hladam nove napady....ale - tiez by som uprednostnila šampinony....
safran
Môj starý otec jedol huby priamo v lese, ale bol taký múdry, že vedel, ktoré, kedy, ako a s čím. Dnes, žiaľ, tú múdrosť nemáme, nezachovali sme, ale vo všeobecnosti sa pripájam, že jedlé huby sú jedlé aj za surova, NIE VŠETKY!
huhahoha
ale tá kukurica je uvarená, nie? ešte pred tým, ako bola zavarená




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia