Raw mini tarts

Autor receptu: jenni

Tento recept je v mojom podaní síce letný, no zdobenie sa dá obmieňať podľa chuti a fantázie a teda dobre padne aj v iné ročné obdobie. Pokiaľ použijete sušené ovocie alebo rôzne oriešky, tak si tento raw dezert užijete napríklad aj na jeseň,či v zime. www.dontbefakebakesomecake.sk

20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na korpus si namočíme minimálne na dve hodiny. Potom si vodu zlejeme, orechy a datle dáme spolu do mixéra a vymixujeme, nie celkom na hladko, na malé kúsky. Pre ľahšie mixovanie môžete pridať trochu vody. Vymixovaná hmota by mala byť lepkavá.
  2. Formičky na koláče si môžete vystlať papierom na pečenie. Do foriem dajte vymixovanú zmes, ktorú do foriem vtlačíte. Formy odložíme do chladničky a zatiaľ si pripravíme krém.
  3. Avokádo a banány si ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Dáme do mixéra spolu s mliekom, vyškrabaným vnútrom z vanilkového struku, pridáme kakao a ochutíme sladidlom (napr. javorový sirup, agáve sirup, rastlinný med..). Všetky suroviny spolu vymixujeme do hladka.
  4. Z chladničky vyberieme formičky s korpusom a navrstvíme na ne krém. Hotové tortičky ozdobíme čerstvými jahodami. Koláče konzumujte hneď.