Raw mini tarts
Autor receptu: jenni
Tento recept je v mojom podaní síce letný, no zdobenie sa dá obmieňať podľa chuti a
fantázie a teda dobre padne aj v iné ročné obdobie. Pokiaľ použijete sušené ovocie
alebo rôzne oriešky, tak si tento raw dezert užijete napríklad aj na jeseň,či v zime.
www.dontbefakebakesomecake.sk
Postup
- Suroviny na korpus si namočíme minimálne na dve hodiny. Potom si vodu zlejeme, orechy a datle dáme spolu do mixéra a vymixujeme, nie celkom na hladko, na malé kúsky. Pre ľahšie mixovanie môžete pridať trochu vody. Vymixovaná hmota by mala byť lepkavá.
- Formičky na koláče si môžete vystlať papierom na pečenie. Do foriem dajte vymixovanú zmes, ktorú do foriem vtlačíte. Formy odložíme do chladničky a zatiaľ si pripravíme krém.
- Avokádo a banány si ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Dáme do mixéra spolu s mliekom, vyškrabaným vnútrom z vanilkového struku, pridáme kakao a ochutíme sladidlom (napr. javorový sirup, agáve sirup, rastlinný med..). Všetky suroviny spolu vymixujeme do hladka.
- Z chladničky vyberieme formičky s korpusom a navrstvíme na ne krém.
Hotové tortičky ozdobíme čerstvými jahodami.
Koláče konzumujte hneď.