RAW marhuľovo-mandľovo-kokosové guľôčky

livinka - fotkalivinka, 13. apríla 2014
RAW marhuľovo-mandľovo-kokosové guľôčky
Foto: livinka

Momentálne som sama v Holandsku a, bohužiaľ, čo si nenachystám, to nemám :) A keďže som v piatok oslavovala narodeniny, bolo mi jasné, že Zobraziť celý popisMomentálne som sama v Holandsku a, bohužiaľ, čo si nenachystám, to nemám :) A keďže som v piatok oslavovala narodeniny, bolo mi jasné, že príprava narodeninovej dobroty je tento rok v mojej réžii, preto som si nachystala niečo presne podľa môjho gusta - tieto zdravé a rýchlo hotové guľôčky :)

16
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

Na guľôčky:
150 g
50 g
75 g
1 a 1/2 PL
Na obalenie:




Postup

  1. 1

    Mandle si vopred namočíme do vody - minimálne 8 hodín pred samotnou prípravou guľôčok. Rovnako postupujeme s marhuľami - tie však stačí namočiť 4 hodiny vopred. Potom z namočených mandlí a marhúľ zlejeme vodu.

  2. 2

    V stolnom mixéri rozmixujeme mandle a strúhaný kokos najemno. Pridáme marhule a kvetový med (samozrejme môžete použiť aj včelí med alebo napr. agáve sirup) a všetko spolu mixujeme, kým nám nevznikne lepivá hmota.

  3. 3

    Tú potom preložíme z mixéra do misky a odložíme na cca 5 minút do mrazničky, lepšie sa s ňou bude pracovať. No a medzitým môžete napr. umyť mixér ;)

  4. 4

    Z hmoty postupne tvarujeme guľôčky, ktoré môžeme obaliť v tom, čo nám chutí - mne chutí všetko, takže som obaľovala v kokose, škorici aj kakaovom prášku (ale musím uznať, že škoricové boli najlepšie).

  5. 5

    Guľôčky odložíme na noc do chladničky, najlepšie totiž chutia na druhý deň :)

Diskusia k receptu

valeri
pripájam sa ku gratulantom, pohostenie nemá chybu :-))
livinka
@valeri ďakujem! pohostenie je síce drobné, ale účel - urobiť si radosť - splnilo :)
inna258
Vyzera to super:) skušali ste aj iné suš.ovocie?
livinka
@inna258 zatiaľ nie, pôvodne som plánovala urobiť jedny marhuľové s kokosom a mandľami a druhé slivkové s datľami a para orechmi.. no nakoniec som urobila iba tie prvé :) ale myslím si, že v tomto sa fantázii medze nekladú a zo sušeného ovocia a orechov sa dá urobiť veľa skvelých kombinácií :)
lessy
Vyzerá to nádherne a ešte lepšie to určite aj chutí :):D:p
1x lessy




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia