Raw čokoládový koláčik s lesným ovocím

natt - fotkanatt, 14. februára 2014
Raw čokoládový koláčik s lesným ovocím
Foto: natt

Je to naozaj dlho, čo som sem pridávala nejaký recept. Vlastne som sa sústredovala na blog a na verešku som skoro celkom zanevrela. A Zobraziť celý popisJe to naozaj dlho, čo som sem pridávala nejaký recept. Vlastne som sa sústredovala na blog a na verešku som skoro celkom zanevrela. A tak som si povedala, že pridám recept " na udobrenie" . Je sladký ako med a tak myslím, že obmäkčí srdiečka :)

Suroviny

Korpus:
1 hrnček
1/2 hrnček
1/2 hrnček
2 PL
Čokoládová plnka:
1 ks
1 ks
3 PL
2 PL (alebo iné sladidlo)




Postup

  1. 1

    Vlašské orechy namelieme. Sušené ovocie zmixujeme- aby nám vznikla hustá hmota ( ak je potrebné ovocie môžme namočiť, najviac však na 15-20 minút, aby nebolo príliš nasiaknuté, akurát mäkké a mixovateľné.

  2. 2

    Zmiešame orechy s rozmixovanou hmotou, tak aby nám vzniklo lepkavé cestíčko. V prípade potreby zahustíme strúhaným kokosom.

  3. 3

    Utľapkáme tenkú vrstvu do formy a odložíme do chladničky.

  4. 4

    Banán a avokádo zmixujeme, pridáme ostatné ingrediencie a poriadne premiešame. V prípade potreby dochutíme.

  5. 5

    Čokoládovým krémom plníme vychladený korpus.Ozdobíme lesným (alebo iným) ovocím. Podávame :)

  6. 6

    Viac fotografií nájdete na : http://humanbrute.blogspot.sk/2014/02/raw-cokoladovy-kolacik-s-lesnym-ovocim.html

Diskusia k receptu

katka78
Ja by som ho veru vyskúšala, páči sa mi zložením, úpravou aj vzhľadom.
deria
aj mne, z takej maškrty stačí kúsok :) díki za recept, vyskúšam
eviana
Nádherný, neodolateľný, skvelé foto... tlieskam :) 5*
katka78
@natt Dopadol nadmieru dobre, chutí vynikajúco. Okrem toho je to aj dobrý spôsob ako dostať do niekoho trochu ovocia (hoci aj sušeného) a orieškov. Inak mala som problém zohnať ďatle a figy, asi majú "sezónu" len na vianoce, tak som improvizovala s marhľami a hrozienkami. Chutilo. Ďakujem za recept na trochu zdravší koláčik ;-)


katka78
@brambora To fakt?! Práve včera som ich hľadala v tescu na zlatých pieskoch a nič. Jediná figa s ktorou som odišla bola figa borová ;-)
natt
@katka78 ten tvoj vyzerá naozaj božsky, mňam! :) nedávno som tiež robila koláčik z marhúľ, malo to celkom inú, ale výnimočnú a skvelú chuť :) Neviem či ti na tom záleží, alebo nie ale tie datle z tesca v takej podlhovastej "vaničke" ktoré sa tak lacno predávajú niesu raw sú kandizované a veľakrát bohate osladené cukrom. Hrozienka sú skvelá voľba, ak sa môžem podeliť o tip, skús niekedy zelené hrozienka, sú omoc väčšie a neskutočne šťavnaté! :)
tiginko
@katka78 v Lidli mávajú (u nás v Devínskej majú dlhodobo) dokonca vykôstkované datle. Alebo si zožeň niekoho, kto chodieva do Metra, tam ich majú určite
tiginko
a tento skvost od @natt mi nejako ušiel, niečo pre moju dcéru - posuniem. Ja nemám rada banány, inak všetko ostatné by mohlo byť. Nádherne naaranžované, aj @katka78 - aké formy ste použili dievčence ak sa môžem opýtať? U Katky to vyzerá hádam na muffinovú
brambora
@katka78 no ja som bola v utorok v tescu na zlatych pieskoch a rovno pri vchode vlavo mali obrovsky regal so susenymi marhulami, figami a datlami. boli znizene o 75%, stali zhruba 0,60€. kupila som z kazdeho. :) ty si zrejme sla hned rovno, tak preto si prehliadla. alebo ich fakt vypredali za tu dobu.
katka78
@natt ďakujem pekne za všetky užitočné informácie ;-)
@brambora máš úplnú pravdu, tú časť som len prebehla, hľadala som ich iba v ovo-zel sekcii, kde mávajú aj oriešky a sušené ovocie.
Nevadí, určite bude ešte repete koláčika a nabudúce skúsim už s figami a ďatlami :-) Ďakujem.
@tiginko tiež ďakujem pekne za radu :-) Použila som formičky na creme brulee (výška 5.5cm priemer 9.5cm) vyšli mi necelé 4 koláčiky. Ten štvrtý bol taký zmenšený :-) Do misky som dala najskôr fóliu, až potom "cesto" aby sa mi košíčky dobre vyberali.


betyna8
v DM-ku sa daju kupit figy a datle celoročne a kvalita je určite lepsia ako v tescu...
martamm
Fantázia, úžasná zdravá lahôdka pre maškrtných :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia