RAW čokoládová XXL torta

Autor receptu: kucharpepe

Pri tejto tortičke som sa inšpiroval receptom z Varechy, no trochu som poupravoval igrediencie a hlavne pomery, takze pozeráte sa na tortu s priemerom 24 cm. Keď je niečo tak lahodné a zdravé, musí byť toho veľa.. :)

12
porcií
30 minút
príprava

Postup

  1. Korpus: Namočené datle rozmixujeme na kašu. Primiešame mleté orechy, škoricu, kokos, ovsené vločky (50g), javorový sirup. Dôkladne premiesime, kým sa nám vytvorí tvarovateľné cesto, ktorým vystelieme 24cm okrúhlu tortovú formu.
  2. Plnka: Očistené a vykôstkované avokádo, jablká a banány dôkladne rozmixujeme na kašu. Pozvoľna primiešame kakao, med, citrónovú šťavu a ovsené vločky (80g - môžu byť tiež rozmixované) Plnku nanesieme na korpus, ozdobíme mandľovými lupienkami a necháme min 6 hodín zatuhnúť.
  3. Podávame s čerstvým alebo mrazeným ovocím. Dobrú chuť :)