RAW čokoládová XXL torta
Autor receptu: kucharpepe
Pri tejto tortičke som sa inšpiroval receptom z Varechy, no trochu som poupravoval igrediencie a hlavne pomery, takze pozeráte sa na tortu s priemerom 24 cm. Keď je niečo tak lahodné a zdravé, musí byť toho veľa.. :)
12 porcií |
30 minút príprava |
Postup
- Korpus:
Namočené datle rozmixujeme na kašu. Primiešame mleté orechy, škoricu, kokos, ovsené vločky (50g), javorový sirup. Dôkladne premiesime, kým sa nám vytvorí tvarovateľné cesto, ktorým vystelieme 24cm okrúhlu tortovú formu.
- Plnka:
Očistené a vykôstkované avokádo, jablká a banány dôkladne rozmixujeme na kašu. Pozvoľna primiešame kakao, med, citrónovú šťavu a ovsené vločky (80g - môžu byť tiež rozmixované)
Plnku nanesieme na korpus, ozdobíme mandľovými lupienkami a necháme min 6 hodín zatuhnúť.
- Podávame s čerstvým alebo mrazeným ovocím.
Dobrú chuť :)