Ravioly so špenátovou plnkou fotorecept

Ľubomír Molnár
šéfkuchár reštaurácie Toscana – italian bistro & lounge v Bratislave, 27. marca 2014
Ravioly so špenátovou plnkou (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
400 g
4 ks
1 čl
1 PL
Plnka:
1 ks
1 strúčik
2 PL
100 ml
500 g
2 PL
100 g
2 pl




Postup

  1. 1




    Z prísad vypracujeme cesto na ravioly a potom ho zakryté necháme asi 20 minút odpočinúť. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na panvici rozpálime olej a opražíme na ňom cibuľu, cesnak a nasekanú čili papričku. Špenát preberieme, umyjeme, dáme do hrnca a na stredne silnom ohni sparíme. Špenát necháme odkvapkať v cedidle, dobre ho vytlačíme, nasekáme najemno, pridáme k cibuli a nastrúhame syr pecorino.

  2. 2




    Na pomúčenej pracovnej ploche z cesta vyvaľkáme dva tenké pláty. (Môžeme ich urobiť aj na strojčeku na cestoviny.) Na jeden nanesieme v odstupoch 3 cm malé kopčeky plnky a zakryjeme druhým plátom cesta. Okraje pevne pritlačíme k sebe. Spojený plát na miestach medzi plnkou nakrájame na široké pruhy a vykrajovačom vykrojíme ravioly.

  3. 3




    Ravioly dáme zhruba na 4 minúty do vriacej osolenej vody, zohrejeme a potom ich vyberieme. Na panvici rozpustíme maslo. Lístky šalvie opláchneme, nakrájame na prúžky a zohrejeme na masle. Ravioly pokvapkáme šalviovým maslom a podávame posypané pecorinom.

Diskusia k receptu

vcelka
Všetky cetoviny sa už podľa jazykovedcov poslovenčili. Takže máme lazane, ravioly, torteliny... aj keď mne to tiež pred očami akosi škrípe...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia