Ravioli s Ricottou, špenátom a šampiňónmi

patrick - fotkapatrick, 20. januára 2013
Ravioli s Ricottou, špenátom a šampiňónmi
Foto: patrick

Prvý krát čo som robil domáce ravioli a boli úžasné :-)

2
porcie
40 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

cesto:
200 g
2 ks
plnka:
200 g
100 g
100 g
1 strúčik
20 g
šalviové maslo:
30 g




Postup

  1. 1

    Z múky a vajec vymiesime cesto, zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme chvíľu oddýchnuť.

  2. 2

    Na olivovom oleji si opražíme nakrájané šampiňóny, pridáme nadrobno nakrájaný strúčik cesnaku, špenát, ochutíme muškátovým orechom, soľou a korením. Keď sa špenát sparí tak dáme túto zmes na dosku a nasekáme ju nadrobno. Zmiešame v miske s ricottou, citrónovou kôrou a nastrúhaným parmezánom a podľa chuti dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Cesto vyvaľkáme natenko a kladieme naň kôpky plnky čajovou lyžičkou. Tie zakryjeme druhým plátom cesta a dobre popritláčame okolo plnky aby sme dostali von všetok vzduch. Potom povykrajujeme ravioli a uvaríme ich v osolenej vode zhruba 3 minúty.

  4. 4

    V panvici si zohrejeme olivový olej, rozpustíme maslo, pridáme nakrájanú šalviu a šťavu z polky citróna. Keď máme cestoviny uvarené tak ich dáme rovno do šalviového masla v ktorom ich obalíme a môžeme podávať. Na tanieri ich ešte môžeme posypať strúhaným parmezánom.

Diskusia k receptu

alexa73
Cestoviny zbožňujem , tvoje vyzerajú prefektne !!! Určite vyskúšam.
mirkamt
Hm, fajnový receptík, rada by som ochutnala, ale neviem, či sa niekedy odhodlám urobiť ho. Radšej by som sa ním dala ponúknuť, @Patrick ;-.
patrick
ďakujem :-) ja som sa tiež na domáce ravioli v tomto prípade odhodlal prvý krát a som rád že som sa k tomu donútil, určite ich budem robievať častejšie :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia