Ravioli alla puttanesca fotorecept

sracz - fotkasracz, 19. decembra 2016
Ravioli alla puttanesca (fotorecept)
Foto: sracz

Rcp som si zapísal po pamäti, sledovali sme reláciu „Bobby Flay a bitka kuchárov v jeho kuchyni“. S touto ľahkou talianskou omáčkou súťažila jedna Zobraziť celý popisRcp som si zapísal po pamäti, sledovali sme reláciu „Bobby Flay a bitka kuchárov v jeho kuchyni“. S touto ľahkou talianskou omáčkou súťažila jedna šikovná „čučoriedka“ a už na pohľad nám veľmi zachutila. Ravioli, mini pirôžky, s plnkou zo špenátu s ricottou, som mal kúpené, no doma by som ich bez váhania nahradil spišskými pirohami. Teta Margitka ich v Kežmarku, po vyvarení ešte jemne opečie na kuracej masti. No a ja by som ich naviac zalial čerstvou puttanesca omáčkou. Úžasný to chuťový akord!

2-3
porcie
15 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

20-25 ks purpurové bezkôstkové
300-500 g
1 ml suché
1-2 PL
56 g (ančovičky)
300 g
3-4 PL
2-3 PL strúhaný




Postup

  1. 1

    ... Nie, nie, nie je toho veľa a naviac príprava je veľmi jednoduchá; dá sa zvládnuť hneď na prvý raz, no návyk na lahôdku „zušľachtenú“ takouto omáčkou vo Vás ostane zahniezdený raz a navždy, for ever a „na furt“!

    Ravioli alla puttanesca (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Trošku času zaberie pokrájanie 300 ÷ 500 g „cherry alebo baby“ paradajok na menšie kúsky (¼ ÷ ⅛),

    Ravioli alla puttanesca (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    podobne ako aj 20 ÷ 24 ks purpurových olív bez kôstok (ja grécke Kalamata) na drobno

    Ravioli alla puttanesca (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    do panvice s polievkovou lyžicou olivového oleja (ja som ho vynechal), pridaj semienka feferóniek, konzervu (56 g) sardeliek „anchovies“ aj s ich olejom,

    Ravioli alla puttanesca (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    3÷4´ ich nechaj rozpustiť na konzistenciu horúceho tuku

    Ravioli alla puttanesca (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a restuj spoločne s drobnými paradajkami, než pustia šťavu; potom pridaj olivy, premiešaj, teplotu pod panvicou zníž na 4. z desiatich stupňov

    Ravioli alla puttanesca (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a prikryté nechaj dusiť až do zmäknutia; medzitým uvar cestoviny („pasta“)

    Ravioli alla puttanesca (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    keď sa Ti „puttanesca ako spájadlo“ zdá suché, kľudne ho podlej a zmiešaj s troškou vody z varených cestovín

    Ravioli alla puttanesca (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a po scedení, nie však úplne na sucho, aby sa cestovina šmýkala (nech „čvachtá a na Zemplíne naj šľupči“), ju presyp rovno do panvice s puttanesca omáčkou, hotovým ešte horúcim paradajkovým „sósom“

    Ravioli alla puttanesca (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    premiešaj a a hneď podávaj posypané posekanou čerstvou petržlenovou vňaťou a s parmegiano reggiano cheese; ja som vyvaril Giovani RANA „Spinach & Ricotta ravioli (283 g = 20 ks)“, ale omáčka je univerzálna pre bársaký druh cestoviny, no najlepšie sú tie s dierkou, napr. pene!

    Ravioli alla puttanesca (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Pripájame sa aj my, to ako ja s mojim krajším JA, k všetkým dobrosrdečným koledníkom s úprimným želaním krásnych požehnaných sviatkov vianočných v tom najužšom kruhu Vašich najbližších. V Novom, 2017 roku, Vám vyprosujeme hojnosť Božej milosti a prajeme pevné zdravie, silné nervy, šťastie (aspoň o kuščik vecej jak v starim ročku, ta ňe!?!), lásku a úsmevy dobroprajných ľudí okolo Vás! … a aby som nezabudol, naďalej vrtké varešky všetkým gazdinkám a gazdiniakom, pod starostlivým „komandýrovaním“ redakcie Varecha.sk!

    Ravioli alla puttanesca (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

klukodvody
Příteli z daleké země k pěknému receptu krásné přání jsi přidal. Přejeme Vám všem a hlavně Tobě a Tvému lepšímu já krásné a požehnané Vánoce a Klid, zdraví a pohodu a ať se tu ještě hodně dlouho potkáváme.
jozka2
Nepochybujem o tom,ze ste si pochutnali na tomto tal.jedle.Vdaka za recept urcite skusim.Aj tebe a tvojej rodinke prajem poz ehnane vianocne sviatky a stastlivy Novy rok.
terinka55
Milostiplné vianočné sviatky, v Novom roku 2017 zdravia, šťastia, lásky!
arnilka
Vám všetkým tak daleko a predsa tak blízko, prajem, aby sa Vaše vrúcne želania poslané k nám mnohokrát znásobili a vrátili k Vám, zahriali všetkým dobrým v srdiečku a prežiarili láskou celé sviatky i všedné dni - na zdravíčko!!!
Krásne Vianoce a šťastný Nový rok 2017 želám :-)
monty469
Fantastiko mily @ Sracz ! Pekny receptik. Prajem celej tvojej rodinke pozehnane vianocne sviatky, plne lasky, pohody a pokoja.
patroveckypitrs
Recept sa mi celkom pozdáva, už aj ja občas musím takéto diétne jedla. Kamarát @Sracz aj ja celej rodine želám pokojné a veselé vianočné sviatky a veľa zdravia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia