Ratatouille

Ratatouille
Foto: amelie
amelieAmelie, recept pridal: 31. augusta 2010 10:52Ďalšie jeho recepty

Na ratatouille som uz videla kopu receptov. Kedze na juhu Francuzska sa ratatouille pripravuje od nepamati a patri k beznym jedlam, rozhodla som sa pridat aj tunajsi recept.

Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Umyty neolupany baklazan pokrajame na kolieska, posypeme solou a nechame na podnose asi 30 minut vypotit. Cibulu a cuketu pokrajame takisto na kolieska, papriky na hrubsie pasiky. Vsetky suroviny by mali byt pokrajane na rovnako hrube kusy. Paradajky blansirujeme vo vriacej vode, osupeme, vyberieme jadierka a paradajky nakrajame na kocky. Cesnak posekame a na lopari rozotrieme s hrubozrnnou solou. V panvici zosklovatime na oleji cibulu, pridame oplachnuty a na papierovej utierke osuseny baklazan, premiesame a 4-5 minut restujeme. Potom pridame cuketu a papriky. Odkryte dusime, dokial za tekutina nezredukuje, no zelenina sa nesmie rozvarit. Nakoniec do panvice vsypeme pokrajane paradajky, pridame cesnak, bobkovy list a listocky tymianu. Premiesame, podla chuti osolime a okorenime. Ratatouille nechame varit este asi 5 minut, aby sa chute prepojili. Podavame s cerstvou bagetou. V sucasnosti sa k ratatouille uz pridavaju aj ine prilohy, napriklad cestoviny. Nikdy sa vsak do nej nedava syr, lebo by zelenina stratila svoju konzistenciu.
Ratatouille - obrázok 1



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (1,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • enerrgizer, 31. augusta 2010 o 11:41
    zeleninku mám rád a táto je výborná...


  • lucylee, 31. augusta 2010 o 12:33
    skvelý recept, už mi dochádza inšpirácia aké zeleninové jedlá variť, ďakujem za recept


  • ernest, 31. augusta 2010 o 13:20
    S velkou radostou ukladám vdaka


  • alexdidi, 31. augusta 2010 o 13:59
    Presne tak ratatouille pripravujem i ja.Je to výborné jedlo. Amelie, do surovín si zabudla uviesť paradajky...


  • julica, 31. augusta 2010 o 14:30
    Mnam, toto je pre mna


  • amelie, 31. augusta 2010 o 14:37
    mas pravdu, @alexdidi , hned to napravim. dakujem.


  • babav, 31. augusta 2010 o 15:45
    @amelie , pekny recept,vyborne zdrave jedlo!Vyzera troska inac ako
    to z filmu pre deti,"Ratatouille".Neviem ci si ho videla ,ale napriek tomu ,ze gurmanom bol maly potkan,ukazali v nom vela zaujimaveho
    z francuzskej gastronomie;-))


  • janger, 31. augusta 2010 o 20:48
    @amelie , vyborne jedlo, ratatouille robievam tiez takto. Len s tym rozdielom, ze ja si na to skoro vzdy dam na kocky pokrajany Feta-syr, mam to tak velmi rada.


  • zsuzsu, 1. septembra 2010 o 09:50
    toto je skvelý recept! mnam,tiež niečo pre mna :))


  • balu77, 1. septembra 2010 o 10:09
    ...určite to vyskúšam,idem na to,len mi chýba ,,baklaján,,


  • olika, 1. septembra 2010 o 16:24
    Zeleninku tiež milujem. Recept je napísaný podrobne, ale o to zrozumiteľnejšie. Určite to urobím!


  • evanaaa, 1. septembra 2010 o 17:03
    Asi je to niečo podobné ako lečo len s inými surovinami ( zeleninou, ) pre zmenu dobré, väčšinu tej zeleniny doma mám, aj brokolicu ale tá tam asi nejde, aj keď by mi nevadila.


  • evanaaa, 1. septembra 2010 o 17:05
    Balu77, čo je to ten " baklaján "? Nie baklažán, ktorý tam ale je ?


  • samanka, 1. septembra 2010 o 20:43
    @amelie vyzerá to veľmi dobre, konečne si môžem vyskúšať aj ratatouille. Často som rozmýšľala, ako sa to pripravuje, keď som videla úžasný kreslený film s týmto názvom.


  • zela, 5. septembra 2010 o 19:13
    Ja to robím takto - cibuľu nakrájam,na panvicu dám olej a cibuľu smažím,do panvice vložím pokrájané cukety,chvíľu smažím aj s cibuľou a keď trochu zmäknú,dám tam pokrájané rajčiny,osolím,okorením,dám červenú papriku a trochu podlejem vodou.Rajčiny dám aj so šupkou a jadierkami.


  • wasabi000, 28. decembra 2010 o 18:35
    Ja pridávam aj suché červené vino ,1/8 litra, hneď po cukete a paprike... Doda to tomu šmrnc..


  • matka007, 9. októbra 2011 o 10:59
    idem vyskúšať :)


  • marianne69, 18. januára 2012 o 15:03
    Velmi sa tesim na tento recept,speci v lete,mnam


  • radost, 2. septembra 2013 o 18:08
    @amelie
    až tu som sa dozvedela názov jedla-ktoré-s malými obmenami robíme celý august..my to voláme jednoducho:dusená zelenina..dáme-čo máme..viac ako cuketa nám chutia patizony...ale podmienka:musí to zostať chrumkavé..nie udusiť nablato...nakoniec mnoho nasekaného cesnaku..muž vraví:nepotrebujem ani mäso...ja samotné-on s chlebom,zemiakmi,ale už aj s cestovinou bolo...tak-milujeme v lete =ratatoille=už to viete..:-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist