Ratatouille

Ratatouille
Foto: amelie
amelieAmelie, recept pridal: 31. augusta 2010 10:52Ďalšie jeho recepty

Na ratatouille som uz videla kopu receptov. Kedze na juhu Francuzska sa ratatouille pripravuje od nepamati a patri k beznym jedlam, rozhodla som sa pridat aj tunajsi recept.

Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Umyty neolupany baklazan pokrajame na kolieska, posypeme solou a nechame na podnose asi 30 minut vypotit. Cibulu a cuketu pokrajame takisto na kolieska, papriky na hrubsie pasiky. Vsetky suroviny by mali byt pokrajane na rovnako hrube kusy. Paradajky blansirujeme vo vriacej vode, osupeme, vyberieme jadierka a paradajky nakrajame na kocky. Cesnak posekame a na lopari rozotrieme s hrubozrnnou solou. V panvici zosklovatime na oleji cibulu, pridame oplachnuty a na papierovej utierke osuseny baklazan, premiesame a 4-5 minut restujeme. Potom pridame cuketu a papriky. Odkryte dusime, dokial za tekutina nezredukuje, no zelenina sa nesmie rozvarit. Nakoniec do panvice vsypeme pokrajane paradajky, pridame cesnak, bobkovy list a listocky tymianu. Premiesame, podla chuti osolime a okorenime. Ratatouille nechame varit este asi 5 minut, aby sa chute prepojili. Podavame s cerstvou bagetou. V sucasnosti sa k ratatouille uz pridavaju aj ine prilohy, napriklad cestoviny. Nikdy sa vsak do nej nedava syr, lebo by zelenina stratila svoju konzistenciu.
Ratatouille - obrázok 1



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

19 komentárov k receptu
  • enerrgizer, 31. augusta 2010 o 11:41
    zeleninku mám rád a táto je výborná...


  • lucylee, 31. augusta 2010 o 12:33
    skvelý recept, už mi dochádza inšpirácia aké zeleninové jedlá variť, ďakujem za recept


  • ernest, 31. augusta 2010 o 13:20
    S velkou radostou ukladám vdaka


  • alexdidi, 31. augusta 2010 o 13:59
    Presne tak ratatouille pripravujem i ja.Je to výborné jedlo. Amelie, do surovín si zabudla uviesť paradajky...


  • julica, 31. augusta 2010 o 14:30
    Mnam, toto je pre mna


  • amelie, 31. augusta 2010 o 14:37
    mas pravdu, @alexdidi , hned to napravim. dakujem.


  • babav, 31. augusta 2010 o 15:45
    @amelie , pekny recept,vyborne zdrave jedlo!Vyzera troska inac ako
    to z filmu pre deti,"Ratatouille".Neviem ci si ho videla ,ale napriek tomu ,ze gurmanom bol maly potkan,ukazali v nom vela zaujimaveho
    z francuzskej gastronomie;-))


  • janger, 31. augusta 2010 o 20:48
    @amelie , vyborne jedlo, ratatouille robievam tiez takto. Len s tym rozdielom, ze ja si na to skoro vzdy dam na kocky pokrajany Feta-syr, mam to tak velmi rada.


  • zsuzsu, 1. septembra 2010 o 09:50
    toto je skvelý recept! mnam,tiež niečo pre mna :))


  • balu77, 1. septembra 2010 o 10:09
    ...určite to vyskúšam,idem na to,len mi chýba ,,baklaján,,


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 9 komentárov)
  • olika, 1. septembra 2010 o 16:24
    Zeleninku tiež milujem. Recept je napísaný podrobne, ale o to zrozumiteľnejšie. Určite to urobím!


  • evanaaa, 1. septembra 2010 o 17:03
    Asi je to niečo podobné ako lečo len s inými surovinami ( zeleninou, ) pre zmenu dobré, väčšinu tej zeleniny doma mám, aj brokolicu ale tá tam asi nejde, aj keď by mi nevadila.


  • evanaaa, 1. septembra 2010 o 17:05
    Balu77, čo je to ten " baklaján "? Nie baklažán, ktorý tam ale je ?


  • samanka, 1. septembra 2010 o 20:43
    @amelie vyzerá to veľmi dobre, konečne si môžem vyskúšať aj ratatouille. Často som rozmýšľala, ako sa to pripravuje, keď som videla úžasný kreslený film s týmto názvom.


  • zela, 5. septembra 2010 o 19:13
    Ja to robím takto - cibuľu nakrájam,na panvicu dám olej a cibuľu smažím,do panvice vložím pokrájané cukety,chvíľu smažím aj s cibuľou a keď trochu zmäknú,dám tam pokrájané rajčiny,osolím,okorením,dám červenú papriku a trochu podlejem vodou.Rajčiny dám aj so šupkou a jadierkami.


  • wasabi000, 28. decembra 2010 o 18:35
    Ja pridávam aj suché červené vino ,1/8 litra, hneď po cukete a paprike... Doda to tomu šmrnc..


  • matka007, 9. októbra 2011 o 10:59
    idem vyskúšať :)


  • marianne69, 18. januára 2012 o 15:03
    Velmi sa tesim na tento recept,speci v lete,mnam


  • radost, 2. septembra 2013 o 18:08
    @amelie
    až tu som sa dozvedela názov jedla-ktoré-s malými obmenami robíme celý august..my to voláme jednoducho:dusená zelenina..dáme-čo máme..viac ako cuketa nám chutia patizony...ale podmienka:musí to zostať chrumkavé..nie udusiť nablato...nakoniec mnoho nasekaného cesnaku..muž vraví:nepotrebujem ani mäso...ja samotné-on s chlebom,zemiakmi,ale už aj s cestovinou bolo...tak-milujeme v lete =ratatoille=už to viete..:-)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Slovak Food Festival 2014
Od 22. do 25. mája 2014 najväčší food festival na Slovensku už po piaty raz na Bratislavskom hrade.

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist