Ratatouille v remoske fotorecept

frezia68 - fotkafrezia68, 24. júla 2013
Ratatouille v remoske (fotorecept)
Foto: frezia68

Niektoré recepty na internete obdivujem a šéfkuchár Bruno Albouze vytvoril taký pekný recept,že som vyskúšala.Nie celkom podľa neho,lebo v remoske sa nedá piecť ako Zobraziť celý popisNiektoré recepty na internete obdivujem a šéfkuchár Bruno Albouze vytvoril taký pekný recept,že som vyskúšala.Nie celkom podľa neho,lebo v remoske sa nedá piecť ako v rúre prikryté najprv 3 hod. na 140°C a potom odkryté dopekať ešte 45 min.na 170°C,ale ma inšpiroval.Je tu viac a rôznych receptov a ja nezvyknem opakovať,ale dnes výnimočne :-)

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
1 ks
2 ks
1 ks
1 ks
4 strúčiky
4 ks
1/2 ks
4 ks




Postup

  1. 1

    Najprv som pripravila,čo asi potrebujem.Predpokladom peknej úpravy zapekacej misy je zabezpečenie baklažánu,cukín a paradajok asi v rovnakej hrúbke-to sa potom misa usmieva do krásy.Ale na trhu baklažány ešte nie sú a v hypermarketoch asi čím väčší,tým lepšie...

    Ratatouille v remoske (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Najprv si upečiem papriku,prikryjem-zaparím a olúpem.Bruno ma prekvapil,že opekal priamo na plyne sporáku,tak som to vyskúšala aj ja.

    Ratatouille v remoske (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Asi vedel,čo robí.Nezmäkla,ale lúpať sa dala a to stačí,lebo veď sa bude dusiť a mixovať.Na pekáč dám trocha masti,cibuľu,neskôr cesnak a všetko pokrájané dusíme.Pridáme nakrájanú mrkvu,papriku a zelerové stonky,soľ,MČK,štiplavé kto ako znesie....

    Ratatouille v remoske (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a po zmäknutí aj drvené paradajky z konzervy.

    Ratatouille v remoske (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec všetko rozmixujem a dám do remosky a to je skvelý základ.

    Ratatouille v remoske (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Baklažán,cukety a paradajky si nakrájam na asi rovnaké plátky,len baklažán vyčnieval,tak som občas ubrala,ale až taký krásny vzhľad,ako mal Bruno,jasné že som nedosiahla :-) Takže som ukladala postupne baklažán,žltá cuketa,zelená cuketa a paradajka....a tak dookola...Hotové som pokvapkala olivovým olejom,ktorý som rozmiešala s provensálskymi bylinkami a oregánom,posypala soľou, ešte drobno nakrájaným cesnakom,bazalkou a prikryla alobalom.

    Ratatouille v remoske (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a takto to vyzeralo po 40 min.zapekania.Alobal som dala dole a dopekala ešte asi 20 min.

    Ratatouille v remoske (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Znova posypala čerstvými bylinkami,pre nás najobľúbenejšia petržlenová vňať a bazalka.

    Ratatouille v remoske (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Urobila som pár hrianok s cesnakom a vybrala z rúry bublaninu Blesk, ešte horúca ( musím poďakovať za rýchly recept).....a ak niekoho inšpiruje rýchle varenie v remoske,tak DOBRÚ CHUŤ !

    Ratatouille v remoske (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

hanis
Mooooc pěkné!!!! ráda vařím a peču v remosce, díky za recept
drahyjon
Milá Frézia68, vďaka za krásny recept. Ako neskúsený prosím ale o vyjasnenie: do remosky mám dať alobal a tak dopekať? A na konci receptu je "... vybrala z rúry bublaninu..." Tak ako, z rúry alebo z remosky? Nerozumiem tomu. Ďakujem :-)
mariamka
ja chapem vsetkemu, ale asi si na to netrufnem a nemam remosku :) nadherny recept, zlozenie surovin, poskladanie puzzles :) remoska bola velky hit, svokra ju mala a nevedela si ju vynachvalit,, mila @frezia doporucujem dat titulnu fotku z bodu 7, ta je neskutocne lakava :))
frezia68
@drahyjon :V originálnom recepte dal šéfkuchár zapekaciu misu prikrytú alobalom do rúry a zapekal 3 hod. ,ako píšem v úvode a potom odkryté ešte 3/4 hod. Ja som robila v remoske a tam neviem regulovať teplotu,tak som zakryla alobalom a piekla kratšie. A tá bublanina je taká samochvála a nesúvisí s týmto receptom :-))) asi som to domotala? Stačí vysvetlenie?
frezia68
@mariamka :aj by som zmenila fotky podľa Tvojho návrhu,ale zasa recept bude skrytý a schvaľovaný adminom......mrzí ma,že si nemôžeme opraviťtak,ako predtým,viac mi to vyhovovalo.A ďakujem za komentár :-)
mariamka
@frezia ani mne sa to nepaci, ze recept po uprave zamrzne na pol dna,, asi nie su kapacity.. skus im poslat fotku s prosbou nech to vymenia,, recept ostane pritom stale zverejneny .. ja som takto riesila male upravy ..
medovnicek
veľmi sa mi páči ako si tú zeleninku skladala, bolo to krásne farebné a určite aj veľmi chutné
irenaw
lečo a toto sú moje obľúbené letné jedlá, krásne si to poskladala. prekvapila si ma, že to ten kuchár tak dlho piekol, nevieš na koľko stupňov? lebo ja pečiem v jenskej mise v rúre, ale veru nie tak dlho. čo by som dala za remosku, takú starú, bez tej nelepivej vylepšeniny, čo dávajú teraz... vyskúšam aj tvoje, nech viem porovnať :-)
frezia68
@irenaw :v úvode píšem,že nerobím celkom podľa neho,lebo......3 hod. na 140°C a odkryté 45 min.na 170°C ,ale on mal veľký kastról a aj základ bohatší,ako ja a výsledok mal krásny-poukladané ako podľa pravítka.Veď preto ma zaujal.My sme mali niekedy dávno hliníkovú remosku,takú myslíš?Po jej vyhodení som nemala si 10 r. a táto je nová asi 2 roky.Ale rada využívam,pre dve ideálna najmä v horúčave.
irenaw
och, prepáč mi, tak ma šokovali tie tri hodiny, že som prehliadla stupne :-( polepším sa. áno, takú starú myslím, babka mala takú na chalupe, keď som bola dieťa. robila tam všetko a veľmi mi to chutilo. neskôr, na jednej dovolenke, bola súčasťou chatky, kúpili sme v dedine kurča a papriku, vybehli ráno na hríby, všetko naskladali do remosky... dodnes spomíname, že sme lepšie kurča nikdy nejedli :-)
frezia68
@irenaw : veru,vďačná najmä na eintopf......a že najlepšie kurča?Hlad je najlepší kuchár a príroda,chalupa,dobrá a milujúca babka....dovolenka= vtedy je všetko najlepšie a teraz krásne spomienky :-) máš pravdu.
palokuchki
Velmi pekne to vyzera na tom hlavnom obrazku. Pekne, zdrave a urcite aj chutne jedlo. Ked som bola naposledy na Slovensku zhanala som po obchodoch novu remosku pre mamicku. Ona ju tiez velmi rada pouziva.
valeri
Krásny recept, zbiehajú sa mi slinky, ja ešte mám takú starú ale zachovalú remosku, vo vrchnáku je ešte aj sklené okienko, aby bolo vidieť ako sa to varí-pečie.ale už som ju roky nepoužila.
drahyjon
Frezia68:
Výborný recept, inšpirujúce komentáre. Ako neskúsený ale stále nechápem, načo to prikrývať alobalom, keď má remoska vlastnú pokrývku. S tou bublaninou je to v recepte trochu posplietané, budem preto vďačný za vyjasnenie. Ďakujem.
frezia68
@drahyjon :bublaninu si nevšímaj,už som ti vysvetlila.A v úvode píšem,že v pôvodnom recepte kuchár to piekol pomaly asi 3 a 3/4 hod. Nízku teplotu v remoske neviem regulovať,má len jeden stupeň.Remoska sa ohrieva zvrchu a tak som chcela zmierniť teplotu alobalom,aby sa pieklo pomalšie.Pomalým pečením sa všetky chute lepšie prepoja,tak je to aj napr. s mäsom.Vyskúšaj :-)
danda3
To je krása na pohľad, veľmi chutné jedlo.♥
marianne
@frezia ten hlavny obrazok je veeelmi pekny,jedno z naj jedal....a vydarilo sa Ti jednotku.Najskor som uvazovala,ta zlta farba,ze je citron a to paprika-) s mrkvou nepoznam,ale na chuti to urcite neubralo,naopak,tie tri hodiny pecenia ma trosku zaskocili,to neviem ci dodrzim,bojim sa ci z toho kasa nebude,skusim 1hodku a potom uvidim...mas to farebne krasne, aj chut musela byt vyborna...
frezia68
@marianne :nie je to paprika,ale žltá cuketa a poviem Ti,že pri opakovaní nebudem v rúre robiť tak dlho.Je to pre fajnšmekrov.Tak ako dlhé pečenie mäsa pridá na chuti a mäsko sa až rozpadáva,asi je to aj s tým jedlom (ako to robí Bruno :-) .Ale podľa mňa,tá zelenina skvelo chutí aj za 40-50 min.,lebo základ je výborný a načo zelenine tak veľa? Ale to je môj názor a tu som chcela uviesť Brunov recept.Ďakujem za milý komentár a pekný deň :-) a tá žltá cuketa je aj na obrázku,mal Kaufland.
alex37
Skvelé, ukladám. Miesto remosky jenske sklo a rúra :)
sracz
....... i tak še dá aj tak še dá, milá @frezia68 hlvne, že nám šmakuje!!!
tiana
toto sa mi velmi paci, istotne vyskusam, mnam :)
evusik
krásny recept :-) robím podobné, ale ty si ma inšpirovala pečenou paprikou, nabudúce vyskúšam pretože chuť pečenej papriky je výborná




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia