Ratatouille s hlivou a haluškami
Autor receptu: martina34
Zeleninky nikdy nie je dosť. Preto pre spestrenie skúšam rôzne kombinácie.
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Prvé si pripravíme halušky. Do hrnca si dáme variť vodu a pridáme 1/2 čl soli. Očistíme si zemiaky a nastrúhame ich na jemno, pridáme polohrubú múku a soľ. Poriadne premiešame a keď nám voda vrie, hádžeme do nej halušky. Keď vyplávajú na povrch a začnú vrieť, vyberieme ich, pokvapkáme olivovým olejom aby sa nezlepili.
- Na ratatouille si očistíme zeleninu a hlivu. Hlivu si nakrájame na drobno, aj cibuľu a ostatnú zeleninu na rovnaké pásiky. Do panvice alebo woku si dáme zohriať olej a popražíme na ňom na jemno nakrájanú cibuľku, pridáme hlivu a cca 5 min. podusíme. Potom pridáme ostatnú zeleninu, šalátové korenie, trošku soli. Necháme to spolu povariť už len chvíľu, aby sa nám zelenina nerozvarila a ostala trochu chrumkavá. Podávame spolu s haluškami.