Rascový likér

viera1 - fotkaviera1, 4. marca 2011

Recept je z prvorepublikových publikácií a pridávam na žiadosť varecháča.

Suroviny

70 g
0,5 l, čistý
1 l
600 g




Postup

  1. 1

    Rascu vmiešame do liehu a dobre uzavrieme.Necháme postáť 4 dni.Potom dáme variť cukor do 1 litra vody na niť (15 min.)Do vychladeného cukrového sirupu prefiltrujeme rascový lieh.Nalejeme do fliaš,dobre uzatvoríme a skryjeme.

Diskusia k receptu

viera1
@honestka ,viem,niekedy sú tu dobré veci v diskusii a potom to nenájdeš.Asi by bolo lepšie dať to do receptov,aby sa to dalo nájsť.
nadia56
robila som rascovy liker, len som si ho upravila, rozdrvenu rascu som nechala luhovat 10 dni, potom som scedila a pridala som med, asi jeden a pol deci a nechala som med nech sa pomalicky rozpusti za obcasneho pretrepania flase, podobne som robila aj liker z cerstvej maty a medovky, po pripade, ak je liker malo sladky moze sa este trosku medu pridat,
pekny den vsetkym :-)
zinnajdha
To je kmínka, ktorú robievala moja mama.
možno macerovať aj vo vodke ?
nadia56
zinnajdha, moze sa macerovat vo vodke, ja robim len tak, aj bylinky vo vodke macerujem, :-)
viera1
@zinnajdha ,určite je možné macerovať vo vodke.Iná vec je,ako kvalitná tá vodka je.A treba počítať s tým,že riedením s cukrovým sirupom získaš málo % likér.
remcula
Hooodně zajímavéé!! No, to je pak asi průvan!!! :-))
krasomil
Pani Vierka, toten likerik možece skryvac aj do mne, nebyvam až tak daľeko. Ku mne možece prisc aj na bicygľu aj totu kminku :-)
viera1
Oj,ale si ma vystrašil !Že nebyvaš daľeko a na bicygľu...
Vrele pozdravujem východnejší východ a pripomínam,že na Varecha.sk,si tykáme bez rozdielu veku.
krasomil
Ta Vierko ta si pripime s totu kminku, kedz ju dovezeš, ja momentalne byvam od tebe na zapad a barz blizko, cyklochodnikom od Tesca dojdzeš až po muj dom za pol hodzinu :-))) ale mušiš rychlo krucic :-)))) a davaj bacha, že by si vo Svice kminkovu nepovyľivala :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia