Rascová polievka s vajíčkom

Rascová polievka s vajíčkom
diabambulkaDiabambulka, recept pridal: 1. apríla 2011 16:43Ďalšie jeho recepty

Klasika, ktorá patrí do kategórie, super-rýchla...

Suroviny

4
porcie
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Na rozohriatom oleji opražíme rascu, pridáme múku a urobíme svetlú zápražku. Ku koncu pridáme mletú červenú papriku, premiešame a zalejeme vriacim vývarom. Osolíme a na miernom ohni povaríme 10 minút. Nakoniec pridáme rozšľahané vajíčka, ktoré za stáleho miešania lejeme do vývaru cez vidličku. Na záver pridáme pažítku. Ako prílohu môžeme podávať aj s opečeným chlebíkom. Dobrú chuť :-)))



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 7 ľudí (4,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dorisa, 1. apríla 2011 o 17:18
    Takúto polievku som ako dieťa jedávala často. Teraz sa vytratila z nášho jedálnička.


  • maartina, 1. apríla 2011 o 17:31
    ..túto polievku som počas tehotenstva jedla dosť často


  • lyali, 1. apríla 2011 o 17:41
    Túto polievka mám naozaj rada. Spomínam s ňou na časy u našich. Pri deviatich deťoch mama varila aj takéto jednoduché, rýchle, lacné jedlá. Ako som sa odsťahovala, priznávam sa, som ju robila len raz - asi pred mesiacom. Akurát, že môjmu synčekovi sa nepáčila. Moja mama dáva do nej aj mrkvičku pokrájanú na kolieska.


  • kimlo, 1. apríla 2011 o 17:53
    Mňaaam...


  • ancicka, 1. apríla 2011 o 19:07
    Dnes som ju robila +palacinky,


  • kopretina, 1. apríla 2011 o 20:22
    Tuhle polévku vařila moje maminka, už jsem na ni zapomněla, moc děkuji za připomenutí, byla moc dobrá.


  • diabambulka, 1. apríla 2011 o 21:37
    rado sa stalo a ešte aby ste sa troška zasmiali tak Vám poviem aku ju môj synček dnes jedol : on ju zajedal s okrúhlymi piškótami, asi sa mu zdala málo hustá a tak sa vynašiel, aj keď mal zvláštnu kombináciu :-)))


  • 3sandra3, 1. apríla 2011 o 22:53
    dnes som túto polievočku jedla u mojej maminky...bola vynikajúca... uložím si tvoj recept a vyskúšam,,,ešte som ju nerobila... dúfam, že bude chutiť mojej mame rovnako, ako mne chutila tá jej :-))


  • 3sandra3, 1. apríla 2011 o 22:55
    no keď tvojmu synčekovi chutila tá kombinácia,,polievka a piškoty,,prečo nie? ved sám si ju zvolil


  • klaura, 1. apríla 2011 o 23:29
    :) ja mám túto polievku veľmi rada, je rýchla a chutná ... naši ju vraj "nemusia" ... ale aj tak im ju z času-načas ukuchtím ... aby nezabudli ako chutí ... :)


  • palokuchki, 1. apríla 2011 o 23:30
    Ja som mala tuto polievku tiez velmi rada. Mamicka ju casto varila.


  • bozulka, 2. apríla 2011 o 14:33
    Pridávam cesnak a petržlenovú vňať.Niekedy a tenké cestoviny.Milujem túto polievku.


  • marienka44, 2. apríla 2011 o 18:37
    Miesto muky sa da pouzit krupica. Vtedy je este lepsia. :-)


  • babkamt, 2. apríla 2011 o 18:46
    ja som takúto polievka varila včera,lebo môj manžel nechcel plnenú papriku,už bolo 12 hodín,teda čas obeda,tak som mu narýchlo spravila rascovú polievku a lečo


  • aroooo, 3. apríla 2011 o 16:14
    toto často varievala aj moja mama,keď sme pracovali na záhrade,bolo to rýchle.Raz sa s ňou tak ponáhľala,že zabudla dať kmín a kmínová bez kmínu bola veľmi čudná,odvtedy sme ju volala kmínová bez kmínu s vajcami a dodnes je to moja obľúbená.


  • diabambulka, 3. apríla 2011 o 16:26
    arooo aká krásna príhoda, rozmiala ma a to je len obyčajná rascová polievočka :-)


  • janger, 3. apríla 2011 o 22:20
    Mnam, dala by som si :-)!


  • majok, 5. apríla 2011 o 22:52
    Áno! To je tá polievka, ktorú robím, keď už nič nemáme v špajzi. Je ale výborná. :-)


  • akeber, 12. apríla 2012 o 10:51
    tak túto polievočku som jedávala veľmi dlho ( 8 mes), keď mi bolo najhoršie,,,priznám sa nejedla som ju 15 rokov a teraz ju idem uvariť podľa tvojho receptíku :-))


  • diabambulka, 13. apríla 2012 o 12:39
    tak dobrú chuť :-)


  • sisa, 21. marca 2013 o 10:15
    ja dávam do nej aj krupicové halušky. Ale poradte mi, niekedy sa mi stane, ked tam vmiešavam vajíčko, že sa mi zrazí, jednoducho povedané, nie je vmiešané v polievke,ale zrazené sa vyplaví na vrch polievky. Prečo? Čo robím zle, robím to rovnako a niekedy sa mi to podarí, niekedy nie. Ďakujem za radu


  • laurisia, 21. marca 2013 o 10:18
    @sisa - ja dávam vajíčko tak, že ho v hrnčeku najskôr vidličkou vyšľahám, pridám trochu studenej vody, zamiešam a tak potom ako riedke pomaly vlievam do vriacej polievky - nikdy nemám žiadne veľké kusy vajíčka.


  • laurisia, 21. marca 2013 o 10:20
    U nás doma sme ju keď som bola malá vôbec nerobievali a tak ju o to častejšie robievam teraz. Akurát, že nedávam papriku, ale trošku šafránu a namiesto pažítky petržlenovú vňať :-)


  • sisa, 21. marca 2013 o 20:23
    presne tak aj ja robím to vajíčko, že ho vidličkou vyšľahám spolu s trochou vody a také riedke pomali vmiešavam do polievky. No neviem aký je v tom háčik, ale ako som už písala, z 10-tich polievok, 2 vylejem pre zrazené vajíčko :(


  • laurisia, 21. marca 2013 o 20:24
    :-( tak ja potom neviem ....


  • buxticka, 19. novembra 2013 o 13:23
    bola fajnucka. :-) pridala som do nej halusky a pripomenula si detstvo :-)


  • buxticka, 19. novembra 2013 o 13:23
    bola fajnucka. :-) pridala som do nej halusky a pripomenula si detstvo :-)


  • fazia, 19. marca 2014 o 12:56
    Dnes som ju aj ja uvarila a priznám sa celkom som na ňu zabudla :-) a už očakávam hlášky našej rodiny. Mne veeeeľmi chutila.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist