Rascová polievka s vajíčkom

diabambulka - fotkadiabambulka, 1. apríla 2011

Klasika, ktorá patrí do kategórie, super-rýchla...

4
porcie
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

50 g
1 l z bujónu
2 ks
1/2 čajovej lyžičky
  jemne posekaná




Postup

  1. 1

    Na rozohriatom oleji opražíme rascu, pridáme múku a urobíme svetlú zápražku. Ku koncu pridáme mletú červenú papriku, premiešame a zalejeme vriacim vývarom. Osolíme a na miernom ohni povaríme 10 minút. Nakoniec pridáme rozšľahané vajíčka, ktoré za stáleho miešania lejeme do vývaru cez vidličku. Na záver pridáme pažítku. Ako prílohu môžeme podávať aj s opečeným chlebíkom. Dobrú chuť :-)))

Diskusia k receptu

dorisa
Takúto polievku som ako dieťa jedávala často. Teraz sa vytratila z nášho jedálnička.
lyali
Túto polievka mám naozaj rada. Spomínam s ňou na časy u našich. Pri deviatich deťoch mama varila aj takéto jednoduché, rýchle, lacné jedlá. Ako som sa odsťahovala, priznávam sa, som ju robila len raz - asi pred mesiacom. Akurát, že môjmu synčekovi sa nepáčila. Moja mama dáva do nej aj mrkvičku pokrájanú na kolieska.
kopretina
Tuhle polévku vařila moje maminka, už jsem na ni zapomněla, moc děkuji za připomenutí, byla moc dobrá.
1x sumec
diabambulka
rado sa stalo a ešte aby ste sa troška zasmiali tak Vám poviem aku ju môj synček dnes jedol : on ju zajedal s okrúhlymi piškótami, asi sa mu zdala málo hustá a tak sa vynašiel, aj keď mal zvláštnu kombináciu :-)))
3sandra3
dnes som túto polievočku jedla u mojej maminky...bola vynikajúca... uložím si tvoj recept a vyskúšam,,,ešte som ju nerobila... dúfam, že bude chutiť mojej mame rovnako, ako mne chutila tá jej :-))
3sandra3
no keď tvojmu synčekovi chutila tá kombinácia,,polievka a piškoty,,prečo nie? ved sám si ju zvolil
klaura
:) ja mám túto polievku veľmi rada, je rýchla a chutná ... naši ju vraj "nemusia" ... ale aj tak im ju z času-načas ukuchtím ... aby nezabudli ako chutí ... :)
bozulka
Pridávam cesnak a petržlenovú vňať.Niekedy a tenké cestoviny.Milujem túto polievku.
babkamt
ja som takúto polievka varila včera,lebo môj manžel nechcel plnenú papriku,už bolo 12 hodín,teda čas obeda,tak som mu narýchlo spravila rascovú polievku a lečo
aroooo
toto často varievala aj moja mama,keď sme pracovali na záhrade,bolo to rýchle.Raz sa s ňou tak ponáhľala,že zabudla dať kmín a kmínová bez kmínu bola veľmi čudná,odvtedy sme ju volala kmínová bez kmínu s vajcami a dodnes je to moja obľúbená.
diabambulka
arooo aká krásna príhoda, rozmiala ma a to je len obyčajná rascová polievočka :-)
majok
Áno! To je tá polievka, ktorú robím, keď už nič nemáme v špajzi. Je ale výborná. :-)
akeber
tak túto polievočku som jedávala veľmi dlho ( 8 mes), keď mi bolo najhoršie,,,priznám sa nejedla som ju 15 rokov a teraz ju idem uvariť podľa tvojho receptíku :-))
sisa
ja dávam do nej aj krupicové halušky. Ale poradte mi, niekedy sa mi stane, ked tam vmiešavam vajíčko, že sa mi zrazí, jednoducho povedané, nie je vmiešané v polievke,ale zrazené sa vyplaví na vrch polievky. Prečo? Čo robím zle, robím to rovnako a niekedy sa mi to podarí, niekedy nie. Ďakujem za radu
laurisia
@sisa - ja dávam vajíčko tak, že ho v hrnčeku najskôr vidličkou vyšľahám, pridám trochu studenej vody, zamiešam a tak potom ako riedke pomaly vlievam do vriacej polievky - nikdy nemám žiadne veľké kusy vajíčka.
laurisia
U nás doma sme ju keď som bola malá vôbec nerobievali a tak ju o to častejšie robievam teraz. Akurát, že nedávam papriku, ale trošku šafránu a namiesto pažítky petržlenovú vňať :-)
sisa
presne tak aj ja robím to vajíčko, že ho vidličkou vyšľahám spolu s trochou vody a také riedke pomali vmiešavam do polievky. No neviem aký je v tom háčik, ale ako som už písala, z 10-tich polievok, 2 vylejem pre zrazené vajíčko :(
buxticka
bola fajnucka. :-) pridala som do nej halusky a pripomenula si detstvo :-)
buxticka
bola fajnucka. :-) pridala som do nej halusky a pripomenula si detstvo :-)
fazia
Dnes som ju aj ja uvarila a priznám sa celkom som na ňu zabudla :-) a už očakávam hlášky našej rodiny. Mne veeeeľmi chutila.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia