Raráškovia

garanco - fotkagaranco, 10. marca 2013
Raráškovia
Foto: garanco

Názov receptu som si požičala od mne neznámeho autora. Pred mnohými rokmi som si do písanky prepísala jeden recept s týmto názvom, ale som Zobraziť celý popisNázov receptu som si požičala od mne neznámeho autora. Pred mnohými rokmi som si do písanky prepísala jeden recept s týmto názvom, ale som ho nikdy nerealizovala. Dnes som spojila niekoľko receptov a pripravila som túto pochúťku.

2
porcie
15 minút
príprava
7-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
Na cestíčko:
1 ks
 všetko podľa chuti
1 PL
2 ČL
2 ČL
2 ČL
20 ml (alebo koňak)
Na vyprážanie:
 (alebo bravčová masť)




Postup

  1. 1

    Mäso (môže byť rôzne hydinové) nakrájame na širšie rezance. Vajíčko rozšľaháme a pridáme všetky ostatné prísady na cestíčko, dobre vymiešame a pripravené mäso namočíme do cestíčka aspoň na dve hodiny.

    Raráškovia - obrázok 1
  2. 2

    V panvici rozpálime olej a časť zmesi opekáme, premiešavame asi 7-8 minút, vyberieme na papierový obrúsok.

    Raráškovia - obrázok 2
  3. 3

    Podávame s opekanými zemiakmi a prílohy si volíme podľa chuti: tatarskú omáčku, zeleninu, my sme si vybrali jablkovo-černicový kompót.

    Raráškovia - obrázok 3

Diskusia k receptu

evanaaa
Aj mne sa zdá povedomý názov, mám dojem, že nejakých Raráškov sem dala aj @remcula , ale nie som si istá, v každom páde budú dobré ( pre mňa bez vodky).
vecnemlada
tento recept aj s nazvom Kuraci raraskovia uvadzal v televizii Jan Novotny, odvtedy to robievam, oblubena pochutka u nas doma, takze asi odtial mas ten nazov, skvele jedlo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia