Rarášikovia do polievky

diabambulka - fotkadiabambulka, 14. septembra 2011

Závarka do polievky z knihy recepty zo života.

5 minút
príprava

Suroviny

1 ks
80 g
4 PL
  na vysmážanie




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujeme cestíčko.

    Rarášikovia do polievky - obrázok 1
  2. 2

    Cez sitko na halušky, alebo nejaké menšie popretláčame rarášikov do horúceho oleja.

    Rarášikovia do polievky - obrázok 2
  3. 3

    Premiešame a hotové vyberieme dierkovanou naberačkou a dáme na servítok odmastiť. Hotové dáme do polievočky.

    Rarášikovia do polievky - obrázok 3

Diskusia k receptu

elisticka
jeeeeeeeeeeeeej toto sa mi paci:-)) ked to kupujem v lidli tak to vnucikom chuti a domace bude vyborne... vyskusam :-) a ten nazov nema chybu haha
danculka
Toto som už dávala,ako vyprážané halušky,k uhorkovej omáčke,ale môže to ísť aj do polievky...
evanaaa
Ja som to mala v receptoch ako : vyprážaný hrášok", tiež som to kupovala.
luliatko
toto je dobreee.... ja som doteraz poznala rarášikov z kuracieho mäska v cestíčku, ale vyzerá to tak isto..určite vyskúšam
hubata
Zlaté - pre deti do polievky....Ukladám a niekedy si urobíme.
sovka62
Ďakujem, toto vnučky milujú, ale u mňa nedostanú, lebo kupovaných sa obávam. Veď to leží v regáli nechladené a je to mastné, tak čo s tým spravili, aby sa to nepokazilo? Že by chémia? Alebo to už je pokazené? Tak teraz budem robiť podľa teba, iste sa im zavďačím.
elisticka
@sovka62 doteraz som takto nepremyslala az ked to od teba citam... veru mas pravdu... no kolko je takych polotovarov co kupime automaticky .. hoci take lupienky.. aj tie su s olejom a nechladene....
ancicka
Cez víkend som listovala v starej kuchárskej knihe z r.49 a tam som natrafila na takéto vypražané halušky-rarašky.
Do polievky su isto veľmi chutné.
3sandra3
robieva aj moja mamina a pridáva tam ešte posekanú petržlenovú vňať a štipku sody bikarbony
1x murina
akeber
ja to kupujem , recept sa mi hodí ďakujem.....:))
marianna76
Tiež som to vyrábala z Kuchárky zo života a mne to chlapi ofrflali... tak im iba rožky alebo chlieb starší opekám...
mijaita
Genialniiiiiiiiiiiiiii !!!!! Koupila jsem si takove krasne sito na halusky (milujem !) a tady dalsi vyuziti !! :-) Chtelo by to rubriku "genilani napady" !
diabambulka
mijaita, musela som sa až zasmiať pri prečítaní možno novej rubriky genialne nápady, alebo by to mohla byť rubrika. tipy a nápady, veď tu sa človek dozvie vždy niečo nové:-) viac hláv viac rozumu :-)))
bugout
Musím tu oživiť túto spomienku na detstvo a moju babku, ktora toto robila... Takže dnes som skúsil a je to paráda..... Len postrádam skúsenosti a prax v príprave. Ona ich mala pomaly jeden ako druhý. Ja aj také čudné zlepence (dal som veľa cesta do malého hrnca, nevadí v druhom kole to už bolo lepšie) ale aj tak sa dosť lepia dohromady. Ale chuť je ako si pamätám, som o pár desať rokov späť. Ako zavarku do polievky odporúčam každému. Babka robil buď tenké rezance alebo toto. Mne stačil vývar so zavarkou (či už toto alebo spomínané rezance) a bol som schopný zjesť toho toľko, že druhé som ani nechcel...






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia