Raňajky: Báčikova podrážka fotorecept

misop - fotkamisop, 7. februára 2017
Raňajky: Báčikova podrážka (fotorecept)
Foto: misop

Ahojte všetci toto je môj prvý príspevok, recept na rýchle, chutné a výdatné raňajky- aj keď trochu mastnejšie. Mám ho od mojej mamy, školskej Zobraziť celý popisAhojte všetci toto je môj prvý príspevok, recept na rýchle, chutné a výdatné raňajky- aj keď trochu mastnejšie. Mám ho od mojej mamy, školskej kuchárky, ktorej ho zasa predstavila kolegyňa, jedávam ho odmalička a každý kto ho ochutnal bol nadmieru spokojný. Poďme na to!!!

1
porcia
5 minút
príprava

Suroviny

1 krajec
1 trojuholník
1 ks
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Z chleba vydlabeme striedku a natrieme ju taveným syrom.

    Raňajky: Báčikova podrážka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kôrku vložíme na panvicu s rozpáleným olejom. Rozbijeme do nej vajíčko - trochu posolíme.

    Raňajky: Báčikova podrážka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do kôrky vložíme striedku natretú syrom, samozrejme syrom nadol. Pritlačíme tak, aby sa vaječný žĺtok roztiekol. Pečieme do hotova, párkrát otočíme.

    Raňajky: Báčikova podrážka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Môžeme podávať, ja si ešte zvyknem druhú stranu potrieť cesnakom. Taktiež doporučujem podávať s pečenými fazuľkami v rajčinovej omáčke - à la anglické raňajky.

  5. 5

    TIP: Pred samotnou prípravou si dávam orestovať trochu cibuľky, ktorú potom vtesnám do kôrky a pokračujem ďalej v postupe.

Diskusia k receptu

bubaya
To si mi pripomenula študenstké časy, keď sme robili takéto veci. Študentský biftek - to bola hrianka s kečupom, horčicou, cibuľou a navrch volské oko, študentský rezeň - vyprážaná diétna saláma, chleba vo vajíčku, hranolky zo zemiakov, čo sme nakradli na brigáde, chlieb z menzy, vajcia, lekváre, masť, doniesli spolužiačky z dediny. Mám inšpiráciu, čo na večeru.
dosa
...vyborne ranajky, robim podobne so struhanym syrom a platkom slaninky - hned by som si dala!
denyany
Roky robievame, ale bez syra, tak skúsim vylepšiť. Dcéra si k tomu dáva piecť slaninu, klobásku, muž si potrie jemne horčicou...Kedy je na čo chuť.
luclup
Toto vidim prvy krat ! A hned to bude na ranajky, uz sa na to tesiiiiiim ☆☆☆☆☆
garanco
Vitaj na Vareche, pridávaj dobré recepty!
Ten báčik má naozaj dobré raňajky, nepoznala som ho (myslím recept, ale ani báčika
garanco
(zvyšok komentára neprešiel)
Dnes som ten chlebík urobila na raňajky, chutil výborne, vďaka za recept!
duskousko
Gratulujem autorovi! Ocenujem mimoriadny, jednoduchy, ale pritom urcite vynimocne chutny recept! Suhlasim aj s ostatnymi diskutermi...-:))! Netreba nic dodavat.., kto vyskusa, urcite oceni sam aj s tymi, ktorych prip. ponukne!-;)
pivonka
Robievam podobne. Hrianka na oleji potretá cesnakom a horčicou, na to praženica na cibuľke a čaj s citrónom. Je to dobrota.
slawi
Tiez robievame, na miesto syra davame pasteku. Ten nazov nema chybu :))

luclup
Tak prave dojedene, a je to vazne super ! Na 1 krajec som dala 2 trojuholnicky syru, dala som aj kecup a hojne opecenej cibulky. Vrch som potrela cesnakom, a ja aj moj snubenec sme si velmi pochutili. Dakujem za skvely napad :-)


kucharka
Deťom prišli kamaráti a ja som rozmýšľala, čo im dať rýchlo na večeru aby im všetkým chutilo. A toto bola veru dobrá voľba, chutilo im a veľmi. Oni si na to ešte pofŕkali kečup, poukladali pokrájanú rajčinu a papriku ...
Ďakujem za recept, určite bude repete!


kukulienka71
Tento recept by som prehliadla, ak by ho nebola pripomenula @kucharka. Nápad sa mi hneď zapáčil a dnes bol zrealizovaný a pochválený aj zvyškom rodiny, takže autorovi príspevku aj vyššie spomenutej dáme dakujem.


radost
@Kukulienka71 (12.9.2017 08:24)

aj u nás tak..po pripomenutí @kucharka som včera zrealizovala a boli sme spokojní..
želám všem dobrý biely deň..mokrý u nás- zlato padá-záhradka i ja som rada..:-)
bravcovinka
Vyskúšané. Veľmi dobrý recept, len sa trošku horšie odhaduje, kedy je to vajíčiko hotové. Je to dosť sýte. Dávam tomu 9/10...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia