Raňajkové punčové a citrónové muffinky

smajliqa - fotkasmajliqa, 23. septembra 2014
Raňajkové punčové a citrónové muffinky
Foto: smajliqa

Varecháči, toto nieje recept na naučenie niečoho nového,alebo nejaká novinka.muffiny sú tu už toľko krát,že sa to nedá spočítať..tieto muffinky pridávam len preto,ak budete Zobraziť celý popisVarecháči, toto nieje recept na naučenie niečoho nového,alebo nejaká novinka.muffiny sú tu už toľko krát,že sa to nedá spočítať..tieto muffinky pridávam len preto,ak budete potrebovať pripraviť rýchle,sladké a dobré raňajky pre svoju lásku..a nakoniec sa do nich pustí aj celá familia :)

12
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

120 g
80 g
80 g
1 ČL
1 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Ide to rýchlo:) takže punčové: vajíčka si vymiešame s cukrom a vanilkou.za stáleho miešania pridáme vlažné maslo,ktoré sme si roztopili, a pomaly pridávame za stáleho miešania aj múku s pdp.

  2. 2

    Hotové cesto má polotuhú konzistenciu. Vymastíme a vysypeme si muffinkový plech a dávame po lyžici cesta, na to pokrájané jahody,zasa lyžicu cesta a dáme piecť. Po vychladnutí polejeme puncovou polevou. Citrónové: pripravujeme tak isto,ale do cesta vmiešame ešte lyžicu citrónovej šťavy a lyžicu rumu. Miesto jahodiek ja dávam marhulky,a na vrch citronovu polevu. Ozdobíme podľa vl.fantázie.

  3. 3

    Polevu si pripravíme každý tú svoju odskúšanú. ja robim puncovu tak,že si preosejem cukor,a pridám malinový sirup,kým nemám tú správnu konzistenciu.tiež dám lyžicu rumu. citrónovú robím vymiešaním cukru a citr.šťavy.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia