ZASLALI SME VAM EMAILRaňajkové ovsené lievance s jabĺčkami

luclup - fotkaluclup, 17. júla 2016
ZASLALI SME VAM EMAILRaňajkové ovsené lievance s jabĺčkami
Foto: luclup

SVOJ RECEPT MOZETE TERAZ UPRAVOVAT. Jednoduché a zdravé. Prípravu lievancov hravo zvládne každý. Aj napriek tomu, že nie som milovníčka ovsených vločiek, v tejto Zobraziť celý popisSVOJ RECEPT MOZETE TERAZ UPRAVOVAT. Jednoduché a zdravé. Prípravu lievancov hravo zvládne každý. Aj napriek tomu, že nie som milovníčka ovsených vločiek, v tejto podobe mi vôbec neprekážajú, ba naopak. Ak chcete do dňa vykročiť správnou nohou plní energie, urobte si tieto ovsené lievance a začnite deň s úsmevom :)

6
porcií

Suroviny

2 dl jemné
2 dl
podľa chuti
1 ČL
 štipka
1 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Ovsené vločky zalejeme mliekom, počkáme 5 minút, aby trochu napučali.

  2. 2

    Do hmoty pridáme jedno vajíčko, škoricu, med podľa chuti (ja pridávam 2 PL) a rozmixujeme ponorným mixérom tak, aby sme hmotu trochu zjemnili. Ja po rozmixovaní ešte pridám menšiu hrsť ovsených vločiek, ktoré neboli namočené v mlieku.

  3. 3

    Na panvici si roztopíme maslo a môžeme pripravovať lievance.

  4. 4

    Jabĺčka si ošúpeme, nakrájame na malé kocky. Medzitým si do menšieho hrnca dáme roztopiť kúsok masla. Jabĺčka dáme do hrnca, pridáme trochu medu, opäť podľa chuti, mletú škoricu a necháme ich dusiť v prikrytom hrnci, pokiaľ nezmäknú.

  5. 5

    Lievance na tanieri prelejeme jabĺčkami a môžeme raňajkovať. Dobrú chuť !

Diskusia k receptu

zifi
@luclup skusim najprv lievance... no mozno by to cesto islo urobit aj vo waflovaci - bez masla
luclup
Neviem posudit, nemam doma waflovac :) Ja ich robim na minime masla, len aby bola panvica "omastena". Bez masla ci oleja by to slo aj na teflonovej panvici, vyskusajte ;)
jack
No,ja veruže nie som veľmi na takéto zdravé jedielka,ale raz za čas...Musíme chudnúť do plaviek,tak urobíme.*****pekné foto.
luclup
jeej super dakujem velmi pekne za novy receptik, urcite ich vyskusam, vyzeraju naozaj vyborne :) Chvalim a zaroven davam 5* <3
olinka12
Ukladám a vyskúšam išlo 5 hviezdičiek super raňajky
kucharienka
pri takychto receptoch mam vzdy chut zacat ranajkovat../ale i tak nakoniec radsej rano dlhsie spim :-))/
vegetariankajana
Vyborny recept, robila som uz asi 3 razy (s malymi obmenami, namiesto klasickeho mlieka domace kokosove a raz len voda a namiesto medu namocene datle so slivkami). A namocila som si vsetko uz vecer, rano len rozmixovala a lievance boli raz-dva...takze dakujem za super inspiraciu



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia