Raňajkové low carb muffiny

suzziyummy - bez fotkysuzziyummy, 16. júla 2014

Skvelý a chutný nápad na raňajky bez výčitiek.

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

4 plátky
2 ks




Postup

  1. 1

    Vajíčka si rozbijeme a oddelíme bielky od žĺtkov. Vytiahneme plech na muffiny a 2 políčka si vystelieme plátkami šunky.

  2. 2

    Trochu cukety a brokolice si nakrájame na čo najmenšie kúsky a zmiešame s bielkami. Bielka si vylejeme na vystlané políčka šunkou a dáme piecť.

  3. 3

    Pečieme na 200° 30minút. Jeden muffin má cca 50kcal.

Diskusia k receptu

jujoska
nechapem, preco bez zltkov, tie predsa nie su "high carb" Podla mna su dokonca zdravsie nez ta morcacia sunka
mezi
Prečo sú v recepte uvedené vajcia, keď sa použijú len žĺtky? A cuketa, brokolica? Tažko veriť energetickej hodnote, keď nie je uvedené množstvo na porciu. Tento recept mi príde ako "jedna babka povedala". Takýchto receptov v kuchyni viem urobiť veľa, no nebudem ich ptredsa zverejnovať a podpisovať sa pod ne! Nepotrebujem sa chovať ako sliepka, čo musí kotkodákať, že to práve ona sa chystá ísť zniesť vajce.
suzziyummy
použijú sa len bielky, cukety a brokolice sa už veľa nezmestí do tých malých formičiek na muffiny :-) neviem, kto sa tu chová ako sliepka :-) ale ja to niesom! :D
evanaaa
Takéto recepty, rýchle, nie sú na zahodenie, nie každý má výhrady ako @mezi , ten vie len kritizovať, a mudrovať, nech si uvedomí, že je tu veľa ľudí, ktorým to vyhovuje ale od neho je málokedy kladné hodnotenie, dokonca recept je dobrý pre diabetikov, ak nie sú tam žĺtky, ale to je len detail, lebo kto chce, si ich dá alebo si toto pripraví ináč a s inými surovinami, ale už to bude aj iný recept.
kristtin
ja mam rada taketo zdrave malo kaloricke recepty..nechapem preco by mal kazdy chvalit iba mukove tazke recepty alebo hlavne jedla s knedlami a zemiakmi, ked su ludia ako aj napriklad ja, ktori sa stravuju lahkou a delenou stravou. experimentovanie mam rada - recept sa mi paci a ukladam si ho do knizky :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia