Rákócziho tvarožník s bielkovou penou

Ádám Soós
cukrár reštaurácie Toscana v Bratislave, 8. apríla 2015
Rákócziho tvarožník s bielkovou penou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
0,5 kg
250 g
150 g
1 ks
Plnka:
0,5 kg
150 g
80 g
80 g
50 g
Pena:
300 g
300 g
300 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Suroviny zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré sformujeme do gule, zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme do chladničky na hodinu.

  2. 2

    Cesto potom rozvaľkáme na papieri na pečenie na hrúbku asi 5 mm a prenesieme na plech. Popritláčame ho po okrajoch a popicháme vidličkou. Dáme ho do rúry predpiecť na 5 minút pri teplote 150 °C.

  3. 3

    Plnka: Všetky suroviny spolu zmiešame a vylejeme na predpečené cesto. Znovu dáme piecť do rúry na asi 10 minút pri teplote 150 °C.

  4. 4

    Pena: Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridáme práškový cukor. Vrecko na zdobenie naplníme pripraveným snehom a na koláč urobíme mriežku.

  5. 5

    Koláč vložíme do rúry ešte na 15 minút pri teplote 150 °C. Po vybratí dozdobíme marhuľovým džemom a práškovým cukrom. Nakoniec koláč necháme sušiť v rúre pri 100 °C, kým sneh chytí farbu.

Diskusia k receptu

denyany
Takýto alebo veľmi podobný tvarožník nám pekávala mama, keď sme boli deti. Doteraz mám tú chuť na jazyku. Až najbližšie pôjdeme k našim, objednám si ho.
kukulienka71
vyzerá veľmi pekne! ale tá pena musí byť strašne sladká a v kombinácii s lekvárom, oj! mám tu tiež recept na tento koláč.
evanaaa
Určite je výborný, ale myslím si, že tie vajcia tak presne byť nemusia, do tvarohu stačia 2 žĺtky a sneh z 10 bielkov sa mi zdá veľa, ak by sa rátalo podľa výpočtov......
3sandra3
tiež sa mi pozdáva tento koláčik,,, aj ho vyskúšam, ale gramáž ingrediencií si pomením podľa seba....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia