Rajské ráno

andiss - fotkaandiss, 31. júla 2014
Rajské ráno
Foto: andiss

Prečo rajské? To zistíte hneď podľa jednej ingrediencie... Opäť moja obľúbená kombinácia ovsenej kaše, v týchto síce teplejších, ale zamračených dňoch padne vhod... :)

Suroviny

50 g
300 ml (alebo kravské, či voda)
štipka
1 čl
1 čl
1 čl
 (podľa chuti, zelené/červené je lepšie)
hrsť (kešu, lieskové, mandle)




Postup

  1. 1

    Ideme na to. Klasicky si pripravíme kašu a to tak, že do mliečka dáme štipku soli a prisypeme vločky - miešame na miernom plameni. Keď začína kaša hustnúť, nastrúhame polovičku jabĺčka a miešame ďalej do požadovanej hustoty. Ochutíme brezovým alebo kľudne aj trstinovým cukrom, či medom.

  2. 2

    Nalejeme do taniera, ozdobíme zbytkom jablka, ktoré pokrájame, posypeme škoricou, ľanovými semienkami a orechami. Už pri servírovaní mi zvykne ubudať z taniera, ešte som stihla zachytiť plnú fotku. Dobrú chuuuuuť! :-))

Diskusia k receptu

rea1
jes, mňam, takýto blivajz - dámy apáni prepáčia ale vyzerá to hrozne - si robievam do práce na raňajky. do zmesi vločiek pridám hrozienka, uvarím v mlieku alebo sójovej náhrade a keď je hotové, do horúceho pridám nastrúhané jablko a kopcom lyžicu mletého maku. sladiť netreba, mne to dostatočne osladia tie hrozienka. ak mi napadne, pridávam aj tekvicové jadierka a rôzne druhy semiačok, aké doma nájdem. vyzerá to divne ale chutí mi to. :-)))
darinka
Výborné raňajky, priam geniálne...:-D až na tú čínsku škoricu namiesto nej radšej cejlonskú je oveľa zdravšia a chutnejšia...:-D
andiss
@rea1 tak skusim na obmenu ja tvoje, presne, dolezita je nutricna vyvazenost a chut ;))
@darinka hmm.. ja som s touto celkom spokojna :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia