Rajčinová polievka s nokami

maggi - fotkamaggi, 6. septembra 2013
Rajčinová polievka s nokami
Foto: maggi

Komerčný recept

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

1 l
1 ks
2 PL
1 PL
1 ks
2 kocky
Noky:
50 g
250 ml
1 ks
100 g
štipka




Postup

  1. 1

    V hrnci na oleji speňte nasekanú cibuľku, zaprášte ju múkou a orestujte. Takto pripravenú zásmažku rozrieďte rajčinovou šťavou, pridajte rajčinový pretlak, kocky extra silného mäsového vývaru a za občasného miešania varte asi 10 minút. Potom vhoďte do polievky uvarené noky.

  2. 2

    <b>Noky: </b>Osoľte horúce mlieko, pridajte prepustené maslo a zvoľna za stáleho miešania na miernom plameni prisypávajte krupicu. Miešajte najlepšie drevenou varechou, kým sa cesto neprestane lepiť na dno a steny nádoby. Cesto nechajte asi 10 minút vyhladnúť a vmiešajte doň vajce. Lyžicou vykrajujte noky (lyžicu je vhodné medzi jednotlivými krokmi namáčať do studenej vody). Noky varte asi 5 minút v horúcej osolenej vode.

Diskusia k receptu

micanela
mam len ja ten pocit ze ked tu nieco vyzera ako umela hmota je to recept z restauracie resp. tzv. "komercny"?
mariamka
naco masovy vyvar do rajcinovej polievky.. pacia sa mi tie noky,, akurat treba opravit "cesto nechajte vyhladnut" :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia