Ragú zo srnca a z húb s rezancami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
180 minút tepelná úprava |
Postup- Rezance: Vo veľkej miske zmiešame múku a soľ. V strede spravíme jamku a do nej pridáme vajíčka a olej. Prilejeme vodu a zmes rýchlo miešame, kým sa nevytvorí cesto. Zakryjeme a necháme hodinu v chladničke.
- Cesto vyvaľkáme na 2 mm a vyrežeme dlhé rezance so šírkou 2–3 cm. Uvaríme do polomäkka v slanej vode.
- Ragú: Mäso, cibuľu a mrkvu nakrájame na rovnaké kocky. Najskôr opražíme cibuľu spolu s mrkvou dozlata, pridáme mäso a rajčinový pretlak, zarestujeme červené víno, dochutíme soľou, korením, bobkovým listom a borievkami.
- V druhom hrnci uvaríme huby, vodu zlejeme a huby pridáme k mäsu. Zalejeme vodou a pod pokrievkou dusíme 2–3 hodiny, až kým mäso nezmäkne. Na záver pridáme čerstvý tymian, omáčku zredukujeme a zjemníme maslom.
- Rezance uvaríme v osolenej vode 2–3 minúty a podávame premiešané so srnčím ragú.
|