Ragú zo srnca a z húb s rezancami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Rezance: Vo veľkej miske zmiešame múku a soľ. V strede spravíme jamku a do nej pridáme vajíčka a olej. Prilejeme vodu a zmes rýchlo miešame, kým sa nevytvorí cesto. Zakryjeme a necháme hodinu v chladničke.
  2. Cesto vyvaľkáme na 2 mm a vyrežeme dlhé rezance so šírkou 2–3 cm. Uvaríme do polomäkka v slanej vode.
  3. Ragú: Mäso, cibuľu a mrkvu nakrájame na rovnaké kocky. Najskôr opražíme cibuľu spolu s mrkvou dozlata, pridáme mäso a rajčinový pretlak, zarestujeme červené víno, dochutíme soľou, korením, bobkovým listom a borievkami.
  4. V druhom hrnci uvaríme huby, vodu zlejeme a huby pridáme k mäsu. Zalejeme vodou a pod pokrievkou dusíme 2–3 hodiny, až kým mäso nezmäkne. Na záver pridáme čerstvý tymian, omáčku zredukujeme a zjemníme maslom.
  5. Rezance uvaríme v osolenej vode 2–3 minúty a podávame premiešané so srnčím ragú.