Ragú z jahňacieho kolienka s topinamburom

Ján Adámik
šéfkuchár hotela Tri studničky v Demänovskej Doline, 1. septembra 2015
Ragú z jahňacieho kolienka s topinamburom
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
120 minút
na 150 °C

Suroviny

4 ks
4 ks
200 g
200 g
200 g
200 g
200 g
200 g
300 ml
400 g




Postup

  1. 1

    Koreňovú zeleninu očistíme spolu s cibuľou. Jahňacie kolienka osolíme, okoreníme a opečieme z každej strany v kastróle. Kolienka vyberieme, pridáme zeleninu a restujeme tak, aby zelenina zmäkla, pričom ju podlievame červeným vínom.

  2. 2

    Potom pridáme rozmarín, tymian, kolienka, zalejeme vodou a pomaly pečieme v konvektomate pri teplote 150 °C dve hodiny. Topinambur si očistíme a dáme uvariť v osolenej vode. Keď je mäkký, scedíme ho a dáme na panvicu s maslom, mletou červenou paprikou, so šalotkou a osolíme.

  3. 3

    Špenátové listy umyjeme a osušíme. Na panvicu dáme maslo, šalotku a špenátové listy, osolíme, okoreníme a zľahka urestujeme.

  4. 4

    Keď sú kolienka hotové, vyberieme ich, oberieme z nich mäso a podávame. Šťavu scedíme a zredukujeme na omáčku, podľa potreby osolíme a okoreníme.

Diskusia k receptu

gabriele
myslim, ze Vas obrazok patri k uplne inemu receptu...vidim tam zelenu sparglu, redkovky, piniove oriesky, smotanu...co v surovinach neuvadzate...a nevidim tam vobec topinambur, ktory je v nazve receptu...a ten topinambur dokonca neuvadzate ani v popise surovin ...