Ragú polievka

Ragú polievka s drožďovými haluškami

Autor receptu: alena45

V jedálni nám varievali ragú polievku, bola vždy veľmi mútna, a skoro nikomu nechutila, ale ja som ju mala veľmi rada. V nej som prvýkrát jedla ružičkový kel a hneď mi zachutil. Vlastne si z nej pamätám len nejaké vnútornosti, ružičkový kel, hrášok a drožďové halušky. Od začiatku tohto roka som ju varila už trikrát a v nedeľu sa chystám znovu. Neviem sa jej dojesť, tie kvasnice asi obsahujú nejaké návykové látky, či čo.

30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zoznam je dlhý ako sonet, ale kúpiť treba len pár vecí, všetko by ste mali mať doma, gazdinky. Z tohto množstva si uvaríme cca 3 - 4 litre polievky. Kuracie srdcia, žalúdky a krky premyjem a dám variť do hrnca, mierne osolím a okorením. Krky vlastne v tej ragú polievke neboli, ale keďže ich máme veľmi radi, tak som si ich tam pridala.
  2. Asi po hodine varenia vývaru z vnútorností sa pustím do prípravy polievky. Očistím zeleninu, pokrájam ju na kúsky, cibuľu a cesnak na drobno. Na masti spením cibuľku a cesnak, pridám všetku nakrájanú zeleninu, aj hrášok, posypem lyžicou múky a chvíľu pražím na cibuľke. Zalejem pár naberačkami z vývaru. Mierne osolím aj okorením. Súbežne varím vývar do zmäknutia vnútorností a zeleninovú polievku. Do vývaru doplním vodu, bude sa ešte chvíľu variť.
  3. Asi po pol hodine začnem pripravovať halušky. Na masti spením cibuľku, kto chce, môže aj 1-2 strúčiky cesnaku, pridám droždie a miešam do roztopenia a zružovenia droždia. Panvičku s droždím odložím, necháme trochu vychladnúť. Potom do nej rozklepnem vajíčko, ak sú malé, tak aj dve, osolím, okorením, pridám majoránku, a zahustím 2 lyžicami strúhanky a 1 lyžicou hladkej múky. Malo by vzniknúť cesto vhodné na halušky, ktoré môžete buď pretrieť cez haluškáreň alebo lyžičkou hádzať priamo do polievky.
  4. Keď sú vnútornosti uvarené, zlejem vývar do polievky, vnútornosti trochu upravím, najmä žalúdky, srdiečka zvyknem pokrájať na polovičky a krky rozdelím na 2 polovice. Mäso vložím do polievky a priamo do nej zavarím halušky. V dlani rozotriem majoránku a prisypem do už hotovej polievky. Počkám, kým halušky vyplávajú na povrch a máme hotovo !