Ragú polievka (fotorecept)

Ragú polievka (fotorecept)
Foto: babkamt
babkamtBabkamt, recept pridal: 22. augusta 2011 16:32Ďalšie jeho recepty

Kúpila som karé s kosťou,tak keď som ho vykostila,spravila som túto mäsovú polievku. Už som ju dlho nerobila.Možno aj vy dostanete na ňu chuť.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Ako prvé som dala variť do studenej vody kosť z karé.
Ragú polievka (fotorecept) - obrázok 1

2

Kým sa mi uvarila kosť,očistila som zeleninu a cibuľu.Nakrájala som na kocky.Aj mäso z karé som nakrájala na kocky.
Ragú polievka (fotorecept) - obrázok 2

3

Do druhého hrnca som dala 1 čajovú lyžičku oleja,na ňom som osmahla cibuľu a potom som pridala mäso.Opekala som ho,kým nezbelelo,potom som pridala zeleninu.Tiež som ju orestovala.Na orestovanú zeleninu som dala 1,5 polievkovej lyžice hladkej múky.Trochu som ju opiekla.
Ragú polievka (fotorecept) - obrázok 3

4

Medzitým sa mi uvarila kosť z karé.Vývar som precedila na zeleninu. Do polievky som pridala soľ,mleté čierne korenie a muškátový orech a jeden hovädzí bujón.Obrala som mäso z uvarenej kosti a pridala som ho do polievky.
Ragú polievka (fotorecept) - obrázok 4

5

Na knedličky som namočila do trochu vody rohlíky.Pridala som vajcia,soľ,majoránku a 2 polievkové lyžice hrubej múky.Všetko som spolu zamiešala a z cesta som tvarovala malé guľky. Keď bola zelenina uvarená,tak som tieto guľky dala zavariť do polievky.Nakoniec na tanier pridám petržlenovú vňať.
Ragú polievka (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • rolfynka, 23. augusta 2011 o 10:07
    polievky mame radi vyskusam


  • babuscha, 23. augusta 2011 o 10:11
    nedávno dojedená, len knedlíčky boli pečeňové


  • marta23, 23. augusta 2011 o 16:58
    Aj ja mám takú modrú rajničku a takú podobnú sklenenú misku (knedlíčky) z Pyrexu-mám ju z Budapešti. Tie knedlíčky si nabudúce urobím do polievky aj zeleninovej. Ukladám do KK.


  • babkamt, 24. augusta 2011 o 19:08
    marta23,ja som ich mala viac,no ostala mi len táto jedna,vnučka ju má rada.Keď tu bola na návšteve moja druhá vnučka od protinožcov,musela som ju skryť,lebo obidve z nej chceli jesť naraz.Ja som nemohla uprednostniť ani jednu z nich.


  • stanislavsestak, 22. augusta 2012 o 14:26
    A bujon načo?


  • eviana, 8. marca 2014 o 11:43
    @babkamt , milujem túto polievku, super, že som dnes natrafila na Tvoj recept... isto podľa Teba vyskúšam, bo vyzerá famózne... ďakujem za krásnu polievkovú inšpiráciu :) 5*


  • eviana, 9. marca 2014 o 14:47
    Takže polievka uvarená, zdegustovaná... pridala som trošku estragónu, do tejto polievky mi jednoducho patrí, ale inak presne podľa Teba a chutilo nám veľmi, ešte raz ďakujem :)




  • babkamt, 9. marca 2014 o 19:43
    @eviana vidím , že si túto polievku vyskúšala a tá porcia na tanieri vyzerá tak , že by som si k nej hneď prisadla :) Ďakujem za pridanú fotku.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist