Ragú polievka fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 22. augusta 2011
Ragú polievka (fotorecept)
Foto: babkamt

Kúpila som karé s kosťou,tak keď som ho vykostila,spravila som túto mäsovú polievku. Už som ju dlho nerobila.Možno aj vy dostanete na ňu chuť.

Suroviny

15 dkg
1 ks
1 čl
1 ks stredne veľká
3 ks
2 ks
1,5 PL
Knedličky:
2 ks z predošlého dňa
2 ks
1 čl
2 pl




Postup

  1. 1

    Ako prvé som dala variť do studenej vody kosť z karé.

    Ragú polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa mi uvarila kosť,očistila som zeleninu a cibuľu.Nakrájala som na kocky.Aj mäso z karé som nakrájala na kocky.

    Ragú polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do druhého hrnca som dala 1 čajovú lyžičku oleja,na ňom som osmahla cibuľu a potom som pridala mäso.Opekala som ho,kým nezbelelo,potom som pridala zeleninu.Tiež som ju orestovala.Na orestovanú zeleninu som dala 1,5 polievkovej lyžice hladkej múky.Trochu som ju opiekla.

    Ragú polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým sa mi uvarila kosť z karé.Vývar som precedila na zeleninu. Do polievky som pridala soľ,mleté čierne korenie a muškátový orech a jeden hovädzí bujón.Obrala som mäso z uvarenej kosti a pridala som ho do polievky.

    Ragú polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na knedličky som namočila do trochu vody rohlíky.Pridala som vajcia,soľ,majoránku a 2 polievkové lyžice hrubej múky.Všetko som spolu zamiešala a z cesta som tvarovala malé guľky. Keď bola zelenina uvarená,tak som tieto guľky dala zavariť do polievky.Nakoniec na tanier pridám petržlenovú vňať.

    Ragú polievka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

marta23
Aj ja mám takú modrú rajničku a takú podobnú sklenenú misku (knedlíčky) z Pyrexu-mám ju z Budapešti. Tie knedlíčky si nabudúce urobím do polievky aj zeleninovej. Ukladám do KK.
babkamt
marta23,ja som ich mala viac,no ostala mi len táto jedna,vnučka ju má rada.Keď tu bola na návšteve moja druhá vnučka od protinožcov,musela som ju skryť,lebo obidve z nej chceli jesť naraz.Ja som nemohla uprednostniť ani jednu z nich.
eviana
@babkamt , milujem túto polievku, super, že som dnes natrafila na Tvoj recept... isto podľa Teba vyskúšam, bo vyzerá famózne... ďakujem za krásnu polievkovú inšpiráciu :) 5*
eviana
Takže polievka uvarená, zdegustovaná... pridala som trošku estragónu, do tejto polievky mi jednoducho patrí, ale inak presne podľa Teba a chutilo nám veľmi, ešte raz ďakujem :)


babkamt
@eviana vidím , že si túto polievku vyskúšala a tá porcia na tanieri vyzerá tak , že by som si k nej hneď prisadla :) Ďakujem za pridanú fotku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia