Raffaello kocky

Autor receptu: mojaradost

Zákusok je super, vhodný ako dezert na nedeľu, na oslavy. Doporučujem vyskúšať.

30
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Postup

  1. Korpus: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, zamiešame múku s práškom do pečiva a strúhaný kokos. Upečieme na menšom plechu, na papieri na pečenie. Ešte teplý korpus otočíme a polejeme s 300 ml vychladnutým prevareným mliekom.
  2. Plnka: žĺtky, mlieko, zlatý klas vyšľaháme v troche mlieka, pridáme kryštálový a vanilkový cukor a zvyšok mlieka. Uvaríme na hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a po častiach pridáme vychladnutú kašu. Vyšľaháme na hladký krém. Natrieme na korpus.
  3. Práškové šľahačky vyšľaháme so studeným mliekom, nanesieme na plnku. Posypeme strúhaným kokosom a uložíme do chladu. Potom už len pokrájame na ľubovoľné rezy a podávame. Dobrú chuť!