Rafaelo od Beaty

lubica351 - fotkalubica351, 24. marca 2011
Rafaelo od Beaty
Foto: lubica351

Neviem prečo rafaelo, možno preto, že tam ide kokos a chutí fantasticky, ako rafaelo :-)..koláč je šťavnatý a jemný ako vata :-)

Suroviny

2 ks
1 hrnček
2 hrnčeky
1 hrnček
pol hrnčeka
1 ks
Posypka:
1 hrnček
pol hrnčeka
Na poliatie:
250 ml




Postup

  1. 1

    Takže ako prvé, ja používam 300ml hrnček. Ďalej postup: vajíčka a cukor spolu vymiešame, pridáme múku, mlieko, olej, prášok do pečiva a vymiešame

    Rafaelo od Beaty - obrázok 1
  2. 2

    vymiešané cesto vylejeme na vymastený a pomúčený plech. Ešte surové cesto posypeme kokosom zmiešaným s cukrom a dáme piecť

    Rafaelo od Beaty - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme do ružova. Upečený koláč, ešte teplý polejeme smotanou. Ja používam 33% alebo 10%. Vrch koláča zvyknem ešte teplý pokvapkať aj čokoládou.

    Rafaelo od Beaty - obrázok 3

Diskusia k receptu

3sandra3
jeeej,,, to môže byť dobrotka.... ukladam do kk a upečiem
dajanca
hrnčekové sú mi sympatické .... :-)
uložené... príležitostne vyskúšam...
dorisa
Krasa, ukladám si recept, koláče s kokosom milujeme, ďakujem.
alexdidi
Páči sa mi...jednoduchá príprava, rýchly a vyzerá dobrý...aj riadne sladký, však ako Rafaello....ukladámsi a vyskúšam...
pusta
tak toto je super, dakujem za recept
evanaaa
Všimla som si, že toto cesto je univerzálne a jeho zloženie je vo viacerých hrnčekových koláčov tu na Vareche približne rovnaké, aspoň základ, ktorý sa len málo líši a mení. Ja som ho robila s čučoriedkami na vrchu, tu jezas kokos, ale je dobré vo všetkých podobách, aj táto zaiste.
evanaaa
Lubica351, si tu len pár dní a už si dala sem dva recepty. Vitaj, a cíť sa dobre, lebo dobre tu je aj s dobrotami, ako vidíš.
lubica351
evanaaa ďakujem si milá..som rada, že som našla túto stránku..pár receptov som už vyskušala a boli to dobrotky, tak som sa rozhodla, že sem nejaké recepty pridám aj ja.
lyali
Také šup-šup hrnčekové :-) Suroviny pripravené, púšťam sa do pečenia!
nattaly27
na koľko stupnov má bit predehráta trúba :)
a že testo vylejeme na vymastený a pomúčený plech...... ten plech mozem olejom vymastit a pomúčiť čim??? dakujem :) hádams a mi v sobotu podarí :)
lubica351
tak ja ho pečiem pri 180 st., no a plech vytieram herou, palmarinom, ine nezvyknem používať a pomúčim ho polohrubou mukou...myslim, že by mohol byť aj olej...
lyali
Kokosová posýpka dáva koláču to jeho čaro a je ozaj jemný ako vata. Môžem len a len doporučiť! Nabudúce možno skúsim dať doňho aj ovocie :-)
vanesakiss
Tak..vcera som vyskusala....a malo to taky uspech..ze som musela dat 2 ludom hned recept a nam doma hned piect druhy plech :D velmi odporucam :)
3sandra3
dnes som piekla tento koláčik a teda musím povedať, že je fakt jemný ako vata.... super s tou čokoládou, lebo je tu veľa presne takých istých receptov, no všetky sú bez čokoládovej polevy
ivkaa
V nedeľu ho asi upečiem, vyzerá veľmi chutne a je jednoduchý :)
ivkaa
Skúšala som a bol naozaj skvelý, a čo je úžasné, že niet na ňom čo pokaziť a je to naozaj rýchlovka :) A dnes som musela piecť zase....
vladushka
Vyskúšný a výborný. Dostala som recept od tety ale s hl. múkou a aj ak bol výborný. Dnes pečiem znova na väčší plech :) S skúsim aj čoko navrch.
bibicka
Piekla som ho viackrát, naposledy včera. Je to rýchly a veľmi chutný koláč. Chutil aj môjmu dvojročnému vnúčikovi. Odporúčam!
qiqulqa
mozem sa opytat ci ta smotana na konci sa este zapeka , alebo uz sa s tym potom nic nerobi ? dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia