Radostné cupcakes

katusqa - fotkakatusqa, 23. marca 2016
Radostné cupcakes
Foto: katusqa

Pečenie je radosť :-). No pre mňa je radosťou aj samotná príprava, zdobenie, konečný výsledok a hlavne, že mojim blízkym chutí :-) Pridávam recepty na Zobraziť celý popisPečenie je radosť :-). No pre mňa je radosťou aj samotná príprava, zdobenie, konečný výsledok a hlavne, že mojim blízkym chutí :-) Pridávam recepty na cupcakes, ktoré používam najčastejšie, no čo sa týka zdobenia mám sa čo ešte učiť :-) Zoznam ingrediencií môže odradiť, ale je to zoznam na 2 recepty :-)

12-24
porcií
10 minút
príprava
15-20 minút
na 150 °C

Suroviny

Citrónové cupcakes 24 ks:
1 ks
110 g
100 g
180 ml
300 g (hladká múka)
2 ČL
1 ks
Citrónový krém:
2 ks
2 PL
1 ks
2 PL
Krém navrch cupcakes:
125 ml
125 g
1/2 ks
 podľa vlastného výberu
Čokoládové cupcakes 12 ks:
1 ks
130 g
50 g
90 g
45 g
100 g (hladká múka)
3/4 ČL
3/4 ČL
3/4 ČL
35 g
Malinový krém:
200 g (alebo čerstvé)
50 ml
1 ČL
1/2 ks
1 PL (trstinový, klasický)
Krém navrch cupcakes:
125 ml
125 g
1/2 ks




Postup

  1. 1

    CITRÓNOVÉ CUPCAKES: Vajce s cukrom vyšľaháme do peny, postupne pridáme zmäknutú Heru, mlieko (troška sa to ako keby "zgrcne" ale nebojte sa pridaním múky bude konzistencia taká aká má byť), múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec šťavu a kôru z citróna. Cesto rozdelíme do košíčkov a pečieme pri 150°C cca 15 - 20 min.

  2. 2

    Kým sa cupcakes pečú, pripravíme si citrónový krém. Vo vodnom kúpeli si vyšľaháme vajcia s 2 kopcovými PL práškového cukru do peny (cca 2 minúty), pridáme šťavu a kôru z citróna a miešame, kým krém nezhustne (cca 6 - 10 minút). Krém vyberieme z vodného kúpeľa a miešame, aby rýchlejšie vychadol alebo vložíme misku s krémom do misky so studenou vodou. Do vlažného krému pridáme 2 kopcovité PL Hery (izbovej teploty) a poriadne rozmiešame. Krém dáme stuhnúť do chladničky.

  3. 3

    Cupcakes vyberieme z rúry a necháme vychladnút, potom do nich pomocou vykrajovača alebo noža vyrežeme dierku. Plníme citrónovým krémom a nastriekame krémom pripraveným na vrch cupcakes zafarbeným na zeleno a dozdobíme. Ja som zvolila "margarétky" a kvietočky. Dáme do chladničky stuhnúť.

  4. 4

    ČOKOLÁDOVÉ CUPCAKES: Vajce vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridáme zmäknutú Heru, mlieko, vodu, múku zmiešanú s kakaom, práškom do pečiva, soľou a sódou bikarbónou. Cesto rozdelíme do košíčkov a pečieme pri 150°C cca 15 min.

  5. 5

    Kým sa cupcakes pečú, pripravíme si malinový krém. Maliny s 1 PL cukru a vodou uvaríme v hrnci na miernom ohni, občas premiešame, keď sa maliny rozvaria prepasírujeme ich cez sitko, vrátime späť do hrnca pridáme citrónovú šťavu, Gustin zmiešaný s troškou vody a rýchle miešame. Takto uvarený krém necháme vychladnúť.

  6. 6

    Cupcakes vyberieme z rúry a necháme vychladnút, potom do nich pomocou vykrajovača alebo noža vyrežeme dierku. Plníme malinovým krémom a nastriekame krémom pripraveným na vrch cupcakes a dozdobíme. Ja som zvolila arašidy v čokoláde. Dáme do chladničky stuhnúť.

Diskusia k receptu

evanaaa
Pekné, chutné - určite, a ešte aj sviatočné. Aj podrobný popis práce, dosť to pomôže. Vidím, že si ich ale narobila! A nielen jeden druh......
chica114
Krása, určite aj chutia skvelo viem si predstaviť tú úžasnú chuť cupcakes 5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia