Quinoový šalát
Quinoový šalát s maslovou rybou (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup- Zrnká quinoy pred tepelnou úpravou namočíme na niekoľko
hodín do vody. Varíme ich na miernou ohni asi 15 až
20 minút, jeden a pol hrnčeka vody na jeden hrnček quinoy.
Zeleninový vývar necháme zovrieť, potom ho osolíme. Zalejeme
ním vopred pripravenú quinou v miske a zakryjeme
potravinárskou fóliou na 15 minút. Medzitým vložíme do vriaceho
hrnca s osolenou vodou prepeličie vajíčka, povaríme ich
3 minúty a potom schladíme v studenej vode.
- Na masle opražíme asi dvojcentimetrové
plátky maslovej ryby.
Pridáme pretlačený cesnak,
tymian a pražíme z každej strany
asi 2 minúty.
- Quinou zamiešame s olivovým olejom, jarnou cibuľkou, cherry paradajkami,
baby špenátom, čakankou a červenou
cibuľou. Takto zamiešaný šalát podávame spolu
s rybou. Dozdobíme podľa chuti
koriandrom a prepeličími vajíčkami. Šalát možno
podávať v teplej aj v studenej forme.
|