Quinoa šalát

barborao - fotkabarborao, 4. mája 2010
Quinoa šalát
Foto: barborao

pripravujem tento salatik ako letnu pochutku, ked ideme na piknik do parku, alebo na plaz. minule leto velmi popularny, tento rok nam zacinaju prve Zobraziť celý popispripravujem tento salatik ako letnu pochutku, ked ideme na piknik do parku, alebo na plaz. minule leto velmi popularny, tento rok nam zacinaju prve intenzivne slnecne dni, a tak sa zacinam chystat. Takto som ho instalovala v interieri, kedze nam cez vikend prsalo.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
3 PL
400 g
100 g
2 PL
50 g
200 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Uvarime quinou, preplachneme studenou vodou dokym nevychladne, zlejeme a pridame so salatovej misy. Prilejeme cviklovu stavu, cim zafarbime quinou. Pridame nakrajane susene paradajky aj olej z nich. Nakrajame fetu syr aj uhorku na stvorceky a pridame do salatu. Na zaver pridame rukolu, alebo iny malo-listkovy salat (moze byt aj zerucha).

  2. 2

    Mozme podavat ako samotny salat, alebo ako prilohu ku grilovanym dobrotkam ci inym letnym pochutinam!

Diskusia k receptu

marlen
cvikla a paradajky, to by ma nenapadlo, ale čo je quinoa? aj bez nej to musí byť super, vychladené....
barborao
v tradicnej europskej kuchyni sa kombinacia cvikla a paradajky podava napriklad v polievke Borsc, ale toto je v teplej forme.
barborao
quinoa su zrniecka, podobne kuskusu, ak mate problem zohnat quinou,



mozte nahradit kukskusom. tieto zrniecka su v podstate zaklad tohto receptu, takze bez nich by to nebolo ono ;)
marlen
@barborao , takže obilovina, niečo ako je pšeno,nelúpané proso, ano?takže ešte lepšie, než sme dúfali....
bozulka
Kuskus môžem až nezoženiem quinoa len paradajky už došli musím kúpiť.Bude to na leto dobrý,zdravý šalátik.
bozulka
@marlen pšeno a proso jedna vec pod rôznym názvom ,ale lepší bude kuskus ,proso má inú chuť ledaže by si chcel inovovať.Čo sa môže vždy ako moja skúsenosť ukázala.
kuchticka
Bozulka, quinoa je zvlastna obilovina, ktora dobre rastie v podhorskych oblastiach. K nam dovazana z Cile a Peru z podhorskych oblasti And. Neviem kde ju zozenies u vas, ale v obchodoch so zdravou vyzivou by ju mali mat. No a kuskus uz poznate dlhsi cas. to je druh psenice.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia