Quinoa s červenou repou pečenou na víne a bylinkách (fotorecept)

Autor receptu: stanci11

Toto je recept vyslovene pre vašu inšpiráciu :) Chuťovo vyvážený, veď víno, bylinky, cesnak, s takými ingredienciami je radosť kuchtiť. Ja som kombinovala s quinoou, ale zmena je samozrejme možná, a hneď vznikne niekoľko variant podľa chuti :) kuskus, bulgur, ryža, slzovka, no celé spektrum s ktorým sa dá čarovať...

1
porcia
5 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. 2 menšie červené repy (alias cvikle) a cibuľu som nakrájala na mesiačiky, cesnak na menšie kúsky. A zmiešala som s čerstvými bylinkami: dávka tymiánu a bazalky od oka, rozmarínu pol vetvičky, soľ zľahka, korenie som namlela čerstvé a celkom dosť som ho tam šupla ;) Zakvapla som olejom, premiešala a dala piecť na 180 °C asi 15 min.
  2. Repu som piekla v podstate do polomäkka, a potom som to celé podliala červeným vínom, premiešala a vrátila do trúby, kde som to nechala kým sa víno nezredukovalo.
  3. Zatiaľ som si vedľa v hrnci pripravila quinou - zaliala asi 1 cm nad povrch vriacou vodou (zľahka osolená), povarila som asi 7 minút a nechala som dôjsť pod prikrývkou. Ja ju vždy v určitej fáze "dochádzania" načechrám vidličkou a zase zakryjem, príde mi že sa spraví krajšie.
  4. Vedľa na panvici som si zatiaľ opražila pár vlašákov, chvíľočku a nasucho samozrejme.
  5. A už len servírovať... ja som si urobila quinoa-kopčeky, do stredu šupla vypečenú cibuľku a okolo repu...a navrch vlašské oriešky... chuťovo skvelé, a ešte lepšie by to bolo s trošičkou kozieho syra si myslím (nuž, lenže ten nebol na sklade :D )