Quiche po domácky

sahrai - fotkasahrai, 26. apríla 2012
Quiche po domácky
Foto: sahrai

Quiche (kiš) je francúzsky koláč, ktorý som vo svojej mini internátnej kuchyni pretvorila na koláč na plechu...ale aj tak chutil famózne! :)

4
porcie
25 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
2 ks
3 ks rôzne farby
150 g
2 strúčiky
1 ks
200 dl
1 ks
150-200 g strúhaný




Postup

  1. 1

    Ja som kúpila v obchode už pripravené chladné lístkové cesto, ale kto je šikovný a vie spraviť vlastné, určite odporúčam :) Zrolovala som ho na vymastený plech a nechala chvíľu odpočívať. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Medzitým som si na panvici opiekla na troche olivového oleja na pásiky nakrájanú cibuľu a pridala pol kolieska cukety a štvorce farebnej papriky. Po 5 min. opekania som pridala na malé ružičky rozobratú brokolicu.

  2. 2

    Stačia ďalšie 3-4 min. a pridáme špenátové listy (ja som použila z obchodu mrazený špenát v guličkách (4-5ks) a necháme na miernom ohni trochu povariť. Osolíme a okoreníme. Keď je zo špenátu pyré, pridáme cesnak (kto má rád viac, môže dať aj 4 strúčiky), jemne premiešame a odstavíme z ohňa. Necháme trochu vychladnúť a vylejeme na lístkové cesto. S vareškou rovnomerne rozdelíme zeleninovú plnku na všetky strany.

  3. 3

    Vyšľaháme žĺtko so smotanou a zalejeme quiche. Štedro posypeme nastrúhaným syrom a šupneme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 25-30min. kým nie je syr do zlatista opečený (viď obrázok). Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

nonna
Perfektné , nieto nad slané, zeleninové koláče! Ukladám do KK a posielam na FB.
afataga
moze to byt dobre a chvalim ta, ze na intraku si schopna vytvorit take dobre a zdrave jedlo, su zeny, co maju normalnu kuchynu a varia strasne veci a este tym krmia ja svoje deti, som zvedava, co budes varit v riadnej kuchyni :-)
zdenka411
Toto je famozny recept......stavnaty kolacik a uspech mal v celej rovine, robila som ho uz preto viac krat....... ja davam este podusit sampiony a podklad mam pizzove cesto..... Vrelo odporucam....ked vidim kolko zeleniny takto zjedia deti som spokojna :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia