Pusinky bez bielka

evani - fotkaevani, 19. mája 2015
Pusinky bez bielka
Foto: evani

Kto nepoužíva vajcia myslím, že sa poteší tomuto receptu, tak ako som sa ja potešila, keď som ho našla na blogu veganotic.cz. okamžite som Zobraziť celý popisKto nepoužíva vajcia myslím, že sa poteší tomuto receptu, tak ako som sa ja potešila, keď som ho našla na blogu veganotic.cz. okamžite som ho bežala skúsiť a dopadlo to výborne. Pusinky chutili výborne.

30 minút
príprava
120 minút
na 100 °C

Suroviny

1 konzerva
200 g




Postup

  1. 1

    Zlejeme vodu z plechovky cíceru (vraj môže byť aj fazule, ale neskúšala som). Dáme vyšľahať, keď sa sneh spevní pridávame postupne práškový cukor.

  2. 2

    Plech si vystelieme pečiacim papierom a trúbu predhrejeme na 100 stupňov.

  3. 3

    Sneh okamžite po vyšľahaní dávame na plech ja som dávala normálne lyžicou, ale samozrejme sa dá aj cukrárenským sáčkom. Pusinky je lepšie robiť menšie, budú sa kratšie sušiť a budú lepšie držať tvar.

  4. 4

    Sušíme na 100 stupňoch približne (toto je nevýhoda) asi 2 až 3 hodinky.

  5. 5

    Keď už sú pusinky hotové vyberieme ich, necháme vychladnúť (nebudú sa lepiť o papier). Ja som ich poliala horkou čokoládou. Samozrejme, či si pusinky naplníte nejakým krémom, polevou, čokoládou je už na vás :)

Diskusia k receptu

denyany
Aj mňa by zaujímala chuť. Určite zaujímavý nápad.
evani
Chuť to má, ako klasické pusinky, dosť sladké :) necítiť vôbec cícerovú chuť.
katarina2511
Moment, co sa vlastne vyslaha, voda, ktorou je zaliaty cicer, iba ta voda alebo aj s cicerom ? Sorry, ale to mi nie je jasne. Inac odporuca sa ci je cicer, fazula alebo sosovica tu vodu z konzervy vyliat a obsah konzervy umyt na sitku. Pre mna to znamena, ze v tej vode su nejake ingrediencie, co su nejedle. Pytam sa, preto, ze som zvedava, dnes sa jedia supy z melona, co sme vzdy davali do kompostu a rovnako aj vnutro paprik, co nikto predtym nejedol. Takze neberte to ako kritiku, je to moja zvedavost.
2x alexa61 a xyz
evani
Ano, voda z ciceru, sa zleje a ta sa vyslaha. ( Z cíceru sa potom môže spraviť ničo iné) Cicer napríklad od Alnatury,korý používam obsahuje cícer, vodu a soľ žiadne konzervanty nič nezdravé, nič nejedlé, takže žiadny problém tam nie je :)
evanaaa
Na toto som sa aj aj chcela spýtať, zrejme tá voda zhustla trochu od toho cíceru tak, ako je hustá aj tá z červenej fazule, ktorú zvyknem používať. Aj by ma zaujímalo, či sa dá aj z nej vyšľahať, a to, že sa má zliať je asi kvôli nadúvaniu ( tá z fazule). Ešte, asi ako veľká je tá konzerva - kvôli obsahu tej vody?
evani
@evanaaa áno je zhustnutá od cíceru. Malo by sa dať aj z fazuľovej, ale ja osobne som neskúšala ešte. Asi 350g, ale raz sa mi podarilo omylom kúpiť cícer na pare od bonduelle a bolo toho dosť málo tej "vody" ale z dvoch plechoviek mi vyšli dva plechy. Pri klasickej konzerve výjde toho strašne veľa :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia