Marinovaný losos
Purpurový „gravalax" s chrenovou penou
Autor receptu: redakcia
Postup- Z citróna a pomaranča nastrúhame kôru
a odšťavíme, zamiešame s korením a nahrubo
nasekanou petržlenovou vňaťou. Rovnomerne
rozdelíme do dvoch misiek. V jednej miske rozmiešame zmes so soľou, olivovým olejom, vložíme lososa a necháme odstáť cez noc.
- Do druhej misky pridáme šťavu z červenej kapusty a na druhý deň prelejeme lososa.
Necháme marinovať ďalšie 2–3 hodiny. Pokiaľ
nie je celý losos zaliaty, raz za pol hodiny ho otáčame, aby sa zafarbil rovnomerne. Vyberieme
z marinády na obrúsok a nakrájame na tenké
plátky.
- Chrenová pena: Creme fraiche, nastrúhaný chren, štipku
soli a mleté čierne korenie metličkou šľaháme, kým sa
nevytvorí pena.
- Podávame s opečenými toastami.
|