Marinovaný losos

Purpurový „gravalax" s chrenovou penou

Autor receptu: redakcia

2
porcie

Postup

  1. Z citróna a pomaranča nastrúhame kôru a odšťavíme, zamiešame s korením a nahrubo nasekanou petržlenovou vňaťou. Rovnomerne rozdelíme do dvoch misiek. V jednej miske rozmiešame zmes so soľou, olivovým olejom, vložíme lososa a necháme odstáť cez noc.
  2. Do druhej misky pridáme šťavu z červenej kapusty a na druhý deň prelejeme lososa. Necháme marinovať ďalšie 2–3 hodiny. Pokiaľ nie je celý losos zaliaty, raz za pol hodiny ho otáčame, aby sa zafarbil rovnomerne. Vyberieme z marinády na obrúsok a nakrájame na tenké plátky.
  3. Chrenová pena: Creme fraiche, nastrúhaný chren, štipku soli a mleté čierne korenie metličkou šľaháme, kým sa nevytvorí pena.
  4. Podávame s opečenými toastami.