Púpavový likér

banjolin - bez fotkybanjolin, 30. marca 2016

Zase je pred nami sezóna tejto otravnej buriny. Receptov na šalát je určite všade dosť. My budeme bojovať spolu inými zbraňami proti dvom metlám Zobraziť celý popisZase je pred nami sezóna tejto otravnej buriny. Receptov na šalát je určite všade dosť. My budeme bojovať spolu inými zbraňami proti dvom metlám ľudstva: proti burine a proti alkoholu!

100
porcií
60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 ks veľké
700 ml
400 g
700 ml




Postup

  1. 1

    Kvety púpavy povaríme na miernom ohni 5min. Prikryté necháme vychladnúť

  2. 2

    K tekutine pridáme 400g hnedého cukru a znovu privedieme k varu. Na miernom ohni varíme, kým množstvo tekutiny nezredukujeme na 300ml

  3. 3

    Vychladnutý sirup vylejeme do litrovej fľaše, pridáme rum a necháme jeden deň odpočinúť. Výborný je na dochutenie napr. domácej vanilkovej zmrzliny a pod.

Diskusia k receptu

haji
Recept zajímavý a pro mě neznámý. Hm, za zimních večerů do horkého čaje...
haji
@Radulienka (31.3.2016 01:04)
každý má svojský způsob komunikace, tak mu /či jej/ to odpusť... určitě to nemyslel /a/ zle. Díky za odkaz! Ráda se poučím.
Přeji všem, kteří chtějí pracovat nejen s touto bylinkou, aby našli čisté prostředí ke sběru. Pro někoho jednoduchý, pro druhého těžký úkol.
Krásný den všem!
bembo
V Terezíne u rakeťákov(V.Ú. 9742 v rokoch 1974-75)kde som slúžil ZVS,tam niekdo vyrábal pampeliškové víno.Samozrejme nedočkakví vojaci ho nenechali poriadne dozrieť,a tak to aj dopadlo.Dunihlav jak vyšitý.Ale pokiaľ sa nechá dozrieť,nemusí to byť zlé víno.Možno vyskúšam tento rcp hoci aj v malom množstve,pokiaľ sa k nejakej púpave dostanem.prajem každému kto vyskúša vyrobiť tento likér,nech sa mu vydarí.Zatiaľ som nemal tú česť ochutnať ani to víno,ani likér
1x haji
cinkla
Blaznis ? Preco pupavu nazyvas otravnou burinou? Je to skvela rastlina a ja je nikdy nemam dost.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia