Punčové rezy

patrick - fotkapatrick, 13. novembra 2012
Punčové rezy
Foto: patrick
20 minút
na 180 °C

Suroviny

4
6 lyžíc
200 g
200 g
1/2
Punčový sirup:
400 ml
100 ml
100 ml
1/2 ks
cukrová poleva:
250 g
1 lyžica vriaca
1-2 lyžice
štipka
Čokoládový Ganache:
100 ml
100 g min. 70% kakaa




Postup

  1. 1

    Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme vodu a po lyžiciach zašľaháme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka už len ručne pridáme tuhý sneh z bielkov.

  2. 2

    Plech vystelieme papierom na pečenie a takto si pripravíme 3 korpusy, pričom jeden ofarbíme červeným farbivom. Pečieme 20 minút pri 180 stupňoch.

  3. 3

    Vychladnutý spodný korpus natrieme vrstvou džemu a položíme naň ofarbený korpus ktorý celý polejeme punčovým sirupom, potrieme džemom a priložíme posledným korpusom.

  4. 4

    Na ten potom rozotrieme cukrovú polevu a necháme zaschnúť. Môžeme ešte ozdobiť čokoládovým Ganachom, ktorý pripravíme tak že smotanu privedieme k varu, stiahneme z ohňa, pridáme čokoládu a miešame kým sa nevytvorí poleva.

Diskusia k receptu

merylin
Ja len pripomenúť chcem/,nič v zlom /,že ked je korpus upečený ,tak si ho rozrežeme na 3 podlhovasté pláty a jeden z nich ofarbíme a polejeme punčovým sirupom. Inak velmi chutný punčák.
patrick
@merylin ja ho tak ako ste napísali nerobím, ja ho robím tak ako som to popísal, upečiem 3 korpusy a jeden z nich ofarbím, nerobím len 1 korpus inak ďakujem :-)
helca103
máš ich nádherné, a ako som čítala - je to tvoj koníček nie povolanie,ale sú ako od profesionála.
medovnicek
máš ich krásne, obdivujem, že chlapec v tvojom veku vie tak super piecť
mataliptak
krásne punčáky ... a ja ich robím tiež tak ako ty , že tri piškoty a jednu zafarbím na ružovo ... velmi chválim ... 1* ;-)
rennatte
@patrick tak potom treba v surovinach doplnit 3x kazdu surovinu na cesto, lebo ak robis 3 platy cesta tak nebudu stacit 4 vajcia...ja ked robim puncaky, tak hned z 12 vajec a potom to rozdelim na tri plechy a farbivo nepouzivam,,,postaci sirup, mas ich pekne :-)
jarunka
Krasne, ucis sa za cukrara, alebo mas sikovnu maminu, ktora ta dobre naucila ? Si naozaj velmi sikovny.
hany2
Robím tak presne ako ty a sfarbené iba sirupom nie sú také pekné a výrazné ako farbivom. V bode 2 je napísané že si upečieme 3 korpusy, takže podľa mňa je to celkom zrozumiteľné. Si veľmi šikovný.
smajliqa
super.. konecne postup ktory sa mi paci :)))) a ty mas 17???? klobuk dole :))
patrick
@jarunka nie neučím sa za cukrára ale keď som bol menší tak som vždy s pečením pomáhal babke tak som to chytil asi od nej :-) ... ďakujem za pochvaly :-) som rád že sa páčia
mimit
Super recept, vyskusam upiect muzovi. Dakujem, mam sa od teba co ucit. A z popisu je jasne, ze sa pecu tri korpusy a suroviny su na jeden :)
nikadav
Chcem sa opýtaťči mi tento rozpis ku cestu výjde na všetky 3 korpusy alebo to je dávka len na jeden korpus ? Ďakujem :)
cesminaz
@nikadav ten rozpis je na jedno cesto..podla neho si pripravis 3 korpusy :-) pricom jeden z nich ofarbis cervenou farbou..mas to v bode c.2 ;-P




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia