Punčové rezy fotorecept

indira - bez fotkyindira, 15. augusta 2014
Punčové rezy (fotorecept)
Foto: indira

Tento recept na puncove rezy mam od mojej mamy a robievam ho dost casto,kedze nam velmi chuti.

45 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
200 g
200 g
1 ks
1 PL
1 PL
Sirup:
3 dcl
z 1 citróna
2 PL
Cukrová poleva:
4 PL
Okrem toho:




Postup

  1. 1

    Zo surovin na cesto upecieme klasicke piskotove cesto.3/4 cesta vylejeme na plech vystlany papierom na pecenie,do zvysneho cesta dame trosku cerveneho potravinarskeho farbiva a prilejeme k bielemu cestu na plech.Dame piect na 15-20 min pri 180 st.Celzia.Ked je cesto upecene,vyberieme ho z rury a po vychladnuti opatrne stiahneme papier na pecenie.Pozdlzne ho prekrojime na 3 rovnake platy.Ruzovy plat budeme mak ako stredny plat,ten budeme polievat uvarenym sirupom.

    Punčové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Sirup-Do hrnceka si dame cukor,stavu z polky citrona,ked sa nam zacne sirup varit,dame ohen na slabo a varime zo 5min.Po vychladnuti pridame rumovu a puncovu aromu+trocha cerven.potravinarskeho farbiva.Tymto vychladnutym sirupom polievame stredny ruzovy plat.

    Punčové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Poleva-do misky dame pras.cukor s 1PL prevarenej vody,trosku puncovej aromy,trosku citronovej stavy a trosku cerven.potravin.farbiva.Ked sa nam vidi poleva riedka,pridame este cukor,ak sa nam zda tuha,pridame trosku prevarenej vody,alebo troska citronovej stavy.

    Punčové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Spodny plat potrieme pikantnym lekvarom,ja davam malinovy.Nan dame stredny ruzovy plat ktory polejeme sirupom.Vrchny plat tiez potrieme lekvarom,ale spodnu cast a polozime na stredny plat.Povrch zakuska polejeme polevou.Ak chceme,mozme poliat aj troskou roztopenej cokolady.

    Punčové rezy (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

gitka61
Vytaj na vareche ,tie puncove rezy vyzetraju skvele ,ked aj tak chutia,takklobuk dole,len tak dalej.k-k
1x indira
3sandra3
obdivujem ten zaujímavý spôsob pečenia cesta.... ako si to takto dosiahla, že sa ti to nerozlialo do seba.... inak tiež pečiem punčové rezy a asi rok som ich nepiekla, lebo nemôžem zohnať červ.potr.farbivo. Snáď ho neprestali vyrábať .... :-)
1x olio
indira
Ahoj 3sandra3,cesto vzdy takto nalejem na plech,nikdy sa mi nezlialo do seba,kedze piskotove cesto je nadychane a nieje riedke.Cervene farbivo zozenies v 101 drogerii.
1x olio



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia