Punčové rezy. (fotofecept)

hortenzia51 - bez fotkyhortenzia51, 8. februára 2011

Už ani neviem odkial mám tento recept,Je iný ako ostátne,pretože tu sa nepoužíva potrávinarské farbivo.U nás na stole nesmie chýbať pri každej Zobraziť celý popisUž ani neviem odkial mám tento recept,Je iný ako ostátne,pretože tu sa nepoužíva potrávinarské farbivo.U nás na stole nesmie chýbať pri každej priležitosti.

Suroviny

6 ks
6 lyžic
3 PL lyžice
3 PL lyžice
1 ks
ružová piškota:
7 ks
7 PL lyžice
4 ks v prášku
1 ks
1a1/2 dcl
2 PL lyžice
1 ks
polevá:
1 ks




Postup

  1. 1

    Upešieme si 2x bielu piškotu.

  2. 2

    Ružovú piškotu 1x.

  3. 3

    Spodnú bielú piškotu natrieme ribezľovým džemom.Priložíme ružovú piškotu. Polejeme cukrovým sirupom alebo šľavou z kompotu zmiešanou z rumom. Možeme pridať pár kvapiek punčovej aromy.Vrch bielej piškoty natrieme džemom a priložime na ružovu piškotu, Zaťažíme a necháme postáť.Potom polejeme vrch ružovou polevou.

Diskusia k receptu

ancicka
Ja robievam punč a nejde tam veľa farbiva. Rozrobím si trošké vody v štamperlíku asi na hrot noža.Ved to není katastrofa.Neviem prečo sa obávať dať tam troška.Ked si kupujeme potraviny nesledujeme koľko je kde farbív!Domáce je vždy lepšie.
orchidea
Krásna punčka, mám rada a raz som ju už aj robila. A čo sa týka toho použitého farbiva.... nemohli by sme nič jesť keby sme mysleli na to čo všetko potraviny obsahujú.
sovka62
Punčáky milujem, len neviem, kde zmizla fondantová poleva, ktorou majú byť (a predtým aj vždy boli) poliate. Tie ružové cukrové polevy majú úplne inú chuť. Že by Varecháčky nemali recept na dobrý fondant? Môžem pridať svoj.
zdezda
mňaaaaaam, páči sa mi, no odrádza ma od roboty tých 19 vajec :-(, alebo zle počítam?
evanaaa
Ani ja neviem spočítrať tie vajcia, možno tých prvých 6 je na dva korpusy, ale potom prečo je v ružovom až 7 ? Alebo 2x6+7 ? To je matematika. Myslela som, že tri na 1 cesto, ale to by bolo málo. Ja zasa keď robím punčovku, z jedného korpusu robím plnku punčovú - pomrvím ho, ale aj takto sa to dá a je to dobré.
hortenzia51
Milé vareškarky. je to ľahka matematika. Veď je tam uvedené : upiecť 2x bielú piškotu to znamena,že 2x6 je 12..ružová sa pečie zo 7 vajec tak je to 12 a 6 je 19..nie je to veľa. ak chceme dobrý punč.. z toho sa nakrája ozaj veľa kusov--
hortenzia51
Milá sovka62, ak máš dobrý recept na fondantovú polevu tak ju tu napíš,
určite si ju odpíšu tie , ktoré peču punčové rezy..´vďaka...
kata50
Súhlasím s hubarka35 . Dá sa nahradiť potravinárska farba silným malinovým alebo ríbezľovým sirupom, ale to už nie je táto farba - je svetlejšia. Ale zato chutí aj vonia lepšie.
hortenzia51
nepísala som tu recept aby sa omieľalo o farbe, nemám nič proti tomu.ale preto,že sa dá aj inak upiecť.. a má to peknú ružovú farbu aj bez tej farby...ale pečiem len z malinovým pudingom.lebo má krájšiu farbu ako jahodový--- neviem o čo vám tu ide?? o farbu alebo o zákusok??
veronika353
Já mám vyzkoušený punčový rez od @M0nika ,je velmi dobrý,ale někdy vyzkouším i tento.Láká mě ta piškota s tím pudinkem.
kata50
Pre Hortenzia51: Na tento portál www.varecha.sk chodím veľmi rada a často. No napriek tomu som tu medzi vami nová - len nedávno som sa zaregistrovala. Všetky vaše názory sú pre mňa zaujímavé a vzácne, pretože " čo chyžka - to iná vareška". Tak som chcela aj ja prispieť svojím názorom. Ak sa ťa nejako dotkol alebo urazil, ospravedlňujem sa. Nedaj sa odradiť a naďalej prikladaj svoje recepty. Určite ako skúsená kuchárka ich máš dosť. Stále sa máme čo učiť. :-))
hortenzia51
Milá tonicka53,
veď tam píše,bielá piškota -6x2 je 12 a ružová je zo 7 vajec.
to znamená že 12 a 7 je 19..neviem prečo z toho robite takú vedu--
druhý krát si lepšie prečítaj recept...
klivia51
Aj ja som tu nová.Náhodou som zabludila na túto stránku.čítam aké sú tu dobré recepty.Teraz som našla moje obľubené punčové rezy... ale pečiem ich inak... je to dobrý nápat ich upiecť z malinovým pudingom,ako pozerám od neho je tá ružová piškota veľmi pekná, nie ako tá moja,,, idem na fašiangové posedenie ták skúsim ho upiecť podľa tohto receptu..vďaka vám vareškárky za recepty a dobré nápady....
ancicka
Koľko ľudí-toľko chutí:Ale v základe sa píše:vajec,upečieme 2xpiškotu.Tie skúsenejšje si to možno domýslia ako to má byť,ale pre tých menej zručných,treba to rozpísať.
hany2
Ja pečiem punčák taký istý iba vrchnú a spodnú piškótu mám zo 4 vajec a strednú ružovú zo 6 vajec. Tento môj je dosť vysoký takže dve piškóty zo 6 vajec sa mi už vidí veľa.
cica2
krásne sa ti vydaril, ja na punčových najviac ľúbim tú polevu, to ako prvé zjem:))....a tie druhé koláčiky sú aké? Tiež dobre vyzerajú
olinka12
No milé varešky ale ste sa vyšantili na punčovom koláčiku. To sme mi slováci všetko rýchlo aby sme sa zbavili a potom kritizovať nerozmyslene. Podľa mňa je ten recept napísaný zrozumiteľne len si ho treba prečítať pomali a možno aj dvakrát a diskusia bude lepšia. No dobre možno nabudúce ja si koláčik ukadám do mojej KK na duhý týždeň sú u nás prázdniny vnučky prídu tak budeme vypekať.
hortenzia51
MIlá olinka12-- napísala si moje myšlienky, ja som ich nechcela krityzovať...
vrelá vďaka za komentár....
svetlana9
ahojky - no po prečítaní komentárov som si bola recept prečítať znova a je napísaný zrozumiteľne. Snáď tie z vareškárok, ktoré menej pečú si to nevedia v praxi predstaviť. A vyzerá to jednoducho a logicky. Tiež chuťovo je určite výborný.
dery
Ved ja nic, len ako upeciem ruzovy pisinger bez farby...?
sharona
Výborne, punčový môžem vždy - keď vidím obrázok tak mi napadlo že dnes som ešte nemala kávičku.
ady71
Prosim na akom velkom plechu peciete cesta?To cervene sa mi nikdy nepodari take vysoke,preto som sa naucila piect z 5 platov- tri svetle,dva cervene.Pouzijem 21 vajec.5 na spodny,po 4 na ostatne.Je to vela,preto chcem skusit z 3,ale aby to stredne bolo tak pekne vysoke.dakujem vam za radu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia