je to recept ktory zaspini vela riadu, ale stoji za to ho vyskusat. ale len v tom pripade, ak mate radi kuraciu pecienku :-)

6
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
2  varné vrecká
1  väčšia konzerva
1  väčšia konzerva
250 g
1  ks
2  strúčiky




Postup

  1. 1

    najskôr si uvaríme dve vrecká ryže, aby nám stihli vychladnúť. do vody kde sa bude táto ryža variť pridáme soľ a kari korenie (tak za dve malé lyžičky). nachystáme si kuraciu pečienku, teda umyjeme a nakrájame (zbavíme sa prípadných zelených a iných nevkusných vecí z pečienky). po prichystaní si pečienky, nakrájame cibuľku na kocky.

  2. 2

    cibuľku si opražíme na oleji, pridáme pečienku, sterilizované šampiňóny a kukuricu. potom pridáme všetky koreniny, teda mleté čierne korenie, bazalku, oregano, trošku soli, kari korenia.nemusí sa dlho variť, pretože to pôjde do rúry a tam sa všetky chute ešte premiešajú a dovaria. tesne pred dokončením pridáme na jemno nakrájaný cesnak (aby nestratil arómu a vitamíny, naozaj ho pridáme pred samotným vypnutím).necháme trošku vychladnúť. zapneme rúru na 180 stupňov Celzia, pokiaľ sa nám zahrieva, nastrúhame si celý syr.

  3. 3

    do väčšej jánskej mysy (sklo na zapekanie), si ideme postupne vrstviť všetky ingrediencie. to znamená, že prvé vrecko ryže dáme na spodok mysy, potom naň dáme dostatok kečupu(aby sa nám spravila vrstva na ryži), potom na ňu dáme časť pripravenej pečienky a na ňu vrstvu syra. teraz si otvoríme druhé vrecko ryže a postup opakujeme, teda nasleduje ryža, kečup, pečienka a nakoniec syr. snažíme sa vrstviť tak, aby sme všetky suroviny minuli rovnomerne. po navrstvení všetkých surovín dáme pulao zapiecť. želám dobrú chuť.

Diskusia k receptu

2010
Skoda ze tento recept nespravila na kapustnicu, kukurica, tvrdy syr a kecup to by bola mnamka :-)))